Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Games
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υγεία 29.03.2023 05:16

Κατεψυγμένα τρόφιμα σε κονσέρβα: Τελικά ίσως είναι και πιο θρεπτικά από τα φρέσκα

Image of Newsroom Newsroom
Κατεψυγμένα τρόφιμα σε κονσέρβα: Τελικά ίσως είναι και πιο θρεπτικά από τα φρέσκα
Τα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα προϊόντα μπορούν να είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και μάλιστα μπορεί να προσφέρουν και περισσότερα οφέλη στην υγεία αναφέρουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ρίντινγκ της Αγγλίας.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδιασμό με τις ελλείψεις φρούτων και λαχανικών έχει αλλάξει τις συνήθειες των ανθρώπων, οι οποίοι πολλές φορές καταφεύγουν σε κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που καταδικάζουν αυτή τη πρακτική καθώς πιστεύουν πως τα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φρέσκα. Το γεγονός αυτό είναι σίγουρα αποδεκτό. Απο την άλλη, όμως σύμφωνα με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Ρίντινγκ της Αγγλίας, Gunter Kuhnle, καθηγητή Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων και Keshavan Niranjan, καθηγητή Βιοεπεξεργασίας Τροφίμων, τα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα προϊόντα μπορούν να είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και πιο ωφέλιμα.Ο λόγος που οι περισσότεροι δεν αγοράζουν κονσερβοποιημένα προϊόντα είναι γιατί συγκαταλλέγονται, κατα τη γνώμη τους, στα «επεξεργασμένα τρόφιμα».

Οι ερευνητές απαντώντας σε αυτα τα άτομα εξηγούν πως αν και αυτά τα τρόφιμα μπορεί να περιλαμβάνουν συντηρητικά, αυτά τα συστατικά ελέγχονται αυστηρά και δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όπως μεταφέρει το News4health

Επιπλέον όπως αναφέρουν οι διαδικασίες συντήρησης γίνονται αποκλειστικά και μόνο για την πρόληψη της αλλοίωσης αυτών των τροφίμων, οι οποίες όχι μόνο δεν αλλειώνουν τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά τα διατηρούν και «ζωντανά» σε μεγάλο βαθμό με την πάροδο του χρόνου. Κονσερβοποιημένα Vs φρέσκα φρούτα και λαχανικά - Ποιότητα θρεπτικών συστατικών
Τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους αμέσως μόλις μαζευτούν, αναφέρουν οι ειδικοί. Συγκεκριμένα, μπορούν να χάσουν έως και τα μισά από ορισμένα θρεπτικά συστατικά μέσα σε λίγες μέρες από τη συγκομιδή τους.

Οι βιταμίνες όπως η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο να χαθούν μετά τη συλλογή τους. Τα πράσινα μπιζέλια χάνουν περίπου το ήμισυ της βιταμίνης C μέσα στις δύο πρώτες ημέρες μετά τη συγκομιδή. Ανάλογες απώλειες παρατηρούνται στο μπρόκολο και στα φασόλια.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ 2'

Όσα πρέπει να ξέρετε
για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

* Με την εγγραφή σας στο newsletter του Dnews, αποδέχεστε τους σχετικούς όρους χρήσης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτά τα θρεπτικά συστατικά χάνονται μετά τη συγκομιδή.

Πρώτον, η έκθεση στο φως και τον αέρα μπορεί να προκαλέσουν μια χημική διαδικασία που ονομάζεται φωτοξείδωση, η οποία και προκαλεί τη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στα τρόφιμα μπορούν επίσης να διασπάσουν τα θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα αποτρέπουν την αλλοίωση και μειώνουν την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που χάνονται από το προϊόν.

Η κονσερβοποίηση περιλαμβάνει την προσθήκη θερμότητας στα τρόφιμα - συνήθως με τη χρήση θερμοκρασιών μεταξύ 120-140℃ για τη διατήρησή τους.

Παρόλο που τα τρόφιμα υπόκεινται σε αυτές τις θερμοκρασίες μόνο για λίγα λεπτά τη φορά, η διαδικασία αυτή αδρανοποιεί ορισμένα ένζυμα και καταστρέφει τους περισσότερους μικροοργανισμούς, αποτρέποντας την αλλοίωση των τροφίμων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα χαθούν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Η κατάψυξη, από την άλλη πλευρά, επιβραδύνει τις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στα τρόφιμα. Μειώνοντας, λοιπόν, τη θερμοκρασία του φαγητού αρκετά ώστε το νερό να παγώσει (γύρω στους -20℃), αποτρέπεται σημαντική απώλεια θρεπτικών συστατικών.

Είναι επίσης κοινή πρακτική να ζεματίζετε τα τρόφιμα πριν από την κατάψυξη. Αυτό επίσης απενεργοποιεί τα φυσικά ένζυμα στα τρόφιμα, αποτρέποντας περαιτέρω απώλεια θρεπτικών συστατικών.

Οι θερμικές διεργασίες (όπως η κονσερβοποίηση και η λεύκανση) μπορούν από μόνες τους να οδηγήσουν σε κάποια αναπόφευκτη απώλεια θρεπτικών συστατικών. Αλλά η έκταση αυτής της απώλειας εξαρτάται από τα τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Η κονσερβοποίηση γενικά οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη απώλεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών από το ζεμάτισμα και η κατάψυξη. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιεί υψηλότερες θερμοκρασίες και πιο σκληρές συνθήκες επεξεργασίας, με τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά να πρέπει να βράσουν σε νερό πριν σφραγιστούν.

Τα καρότα, για παράδειγμα, χάνουν πολύ λίγη βιταμίνη C κατά την κατάψυξη. Αλλά μπορούν να χάσουν ένα σημαντικό ποσοστό της βιταμίνης C τους κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης επειδή είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη – που σημαίνει ότι διασπάται εύκολα στο νερό, ειδικά αφού αποικοδομηθεί από τη θερμότητα.

Αντίθετα, η απώλεια βιταμίνης Α είναι πολύ μικρότερη κατά την κονσερβοποίηση, καθώς είναι πιο σταθερή στη θερμότητα. Στην πραγματικότητα, περισσότερη βιταμίνη Α χάνεται κατά τη διαδικασία κατάψυξης.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Αν και ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χαθούν κατά τη διάρκεια των διεργασιών λεύκανσης, κατάψυξης και κονσερβοποίησης, σε πολλές περιπτώσεις τα τρόφιμα αυτά εξακολουθούν να διατηρούν πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά από ό,τι θα συλλέγονταν λίγο πριν την αιχμή της ωρίμανσης και αποστέλλονταν στο σούπερ μάρκετ.

Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι η περιεκτικότητα σε βιταμίνες των κατεψυγμένων βατόμουρων είναι μεγαλύτερη από αυτή των φρέσκων μύρτιλων.

Και ενώ τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα μπορεί να χάσουν κάποια θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κονσερβοποίησης, παρόλα αυτά δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αλλαγή στα θρεπτικά τους επίπεδα ακόμη και μετά από τρεις μήνες αποθήκευσης.

Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα προϊόντα, όπως ο αρακάς, το γλυκό καλαμπόκι και το μπρόκολο, τα οποία διατηρούν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες ενώσεις που υπάρχουν στα τρόφιμα.

Για παράδειγμα, οι πολυφαινόλες –φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μερικά από τα οποία έχουν συνδεθεί με καλύτερη υγεία της καρδιάς– μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσω της κατάψυξης.

Τελικά, ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές στα θρεπτικά συστατικά που είναι διαθέσιμα στα φρέσκα έναντι των κατεψυγμένων ή κονσερβοποιημένων προϊόντων, κανένας τύπος τροφίμου δεν είναι σημαντικά καλύτερος από τον άλλο.

Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν το λυκοπένιο στις ντομάτες, η ένωση που τις προσδίδει αυτό το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους, το οποίο είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο στις κονσερβοποιημένες ντομάτες από ότι στις φρέσκες.

Τα κατεψυγμένα και τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκομίσετε τα θρεπτικά οφέλη των φρέσκων προϊόντων χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα. Και εν μέσω των σημερινών ελλείψεων τροφίμων, μπορεί να είναι μια πιο προσιτή και μακροχρόνια επιλογή καταλήγουν οι ερευνητές.

Πηγή: the conversation

# TAGS

  • ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
  • ΚΟΝΣΕΡΒΑ
  • ΦΡΕΣΚΟ
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
35 χρόνια interwetten – 35 δώρα για όλους: Η μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς μόλις ξεκίνησε!

35 χρόνια interwetten – 35 δώρα για όλους: Η μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς μόλις ξεκίνησε!

ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις

ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις

Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας;

Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας;

Από τη συνδρομή στο Netflix… στην εποχή της αυτοματοποίησης

Από τη συνδρομή στο Netflix… στην εποχή της αυτοματοποίησης

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο

ΑΑΔΕ: Σε ποιους στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια η εφορία

ΑΑΔΕ: Σε ποιους στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια η εφορία

«Η Επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων… χωρίς τις Συμβάσεις»

«Η Επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων… χωρίς τις Συμβάσεις»

Πάμε για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Τα νέα σενάρια

Πάμε για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Τα νέα σενάρια

Τι αλλάζει σε κληρονομιές και διαθήκες - Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο

Τι αλλάζει σε κληρονομιές και διαθήκες - Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από σήμερα στο timologio: Αναλυτικός οδηγός

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από σήμερα στο timologio: Αναλυτικός οδηγός

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν από τις ετήσιες εξετάσεις σας

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν από τις ετήσιες εξετάσεις σας

Τι αποκαλύπτουν οι συνήθειες στην τουαλέτα για την υγεία σας

Τι αποκαλύπτουν οι συνήθειες στην τουαλέτα για την υγεία σας

Επιστήμονες ανακάλυψαν το πρώτο γονίδιο που προκαλεί άμεσα ψυχική ασθένεια - Πώς ένα συμπλήρωμα δίνει ελπίδες για θεραπεία

Επιστήμονες ανακάλυψαν το πρώτο γονίδιο που προκαλεί άμεσα ψυχική ασθένεια - Πώς ένα συμπλήρωμα δίνει ελπίδες για θεραπεία

Τι σημαίνει όταν σάς γλείφει η γάτα σας

Τι σημαίνει όταν σάς γλείφει η γάτα σας

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Πρεμιέρα για τα πορτοκαλί τιμολόγια- Από την 1η Φεβρουαρίου για τους μεγάλους πελάτες από τον Απρίλιο για τα νοικοκυριά

Πρεμιέρα για τα πορτοκαλί τιμολόγια- Από την 1η Φεβρουαρίου για τους μεγάλους πελάτες από τον Απρίλιο για τα νοικοκυριά

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αποθήκευση στα φωτοβολταϊκά

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αποθήκευση στα φωτοβολταϊκά

Ηλεκτρισμός: Οριακή πτώση της ζήτησης τον Οκτώβριο- Πώς μοιράζεται η «πίτα» της λιανικής

Ηλεκτρισμός: Οριακή πτώση της ζήτησης τον Οκτώβριο- Πώς μοιράζεται η «πίτα» της λιανικής

Στοχευμένες αλλαγές στο Αποθεματικό Σταθερότητας από την Κομισιόν- «μαξιλάρι» για την εκκίνηση του ETS2

Στοχευμένες αλλαγές στο Αποθεματικό Σταθερότητας από την Κομισιόν- «μαξιλάρι» για την εκκίνηση του ETS2

Στο τραπέζι του διαλόγου Eurelectric και βιομηχανία για το ενεργειακό κόστος

Στο τραπέζι του διαλόγου Eurelectric και βιομηχανία για το ενεργειακό κόστος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι στη Βρετανία

Entertainment 01:00

Επιτυχημένη Εσπερίδα της Metron στο Ηράκλειο Κρήτης

Επιχειρήσεις 00:06

Η ΔΙΑΣ φέρνει το IRIS παντού: διαθέσιμο (και) σε φυσικά & online καταστήματα

Επιχειρήσεις 00:00

Roche Hellas: Επένδυση στην καινοτομία - Προκλήσεις και Προοπτικές

Επιχειρήσεις 23:54

Χωρίς συμφωνία η 5ωρη συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ: Νέες προτάσεις στο τραπέζι - «Αγκάθι» το εδαφικό

Διεθνή 23:39

Open Cosmos Aegean – Οι 7 ελληνικοί δορυφόροι που κατασκευάζει στην Παλλήνη

Τεχνολογία 23:35
Όλες Οι Ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάμε για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Τα νέα σενάρια

Οικονομία 06:29

ΑΑΔΕ: Σε ποιους στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια η εφορία

Οικονομία 07:20

Βέλη Σοφού κατά ΝΔ: Στήριξη στον Κουτσόλαμπρο για τον δεύτερο γύρο

Ο Πληροφοριοδότης 06:59

«Κλείδωσε» η κακοκαιρία και στην Αττική: «Θα έχει εμμονή», η πιο δύσκολη ημέρα με καταιγίδες

Ελλάδα 10:32

Τι αλλάζει σε κληρονομιές και διαθήκες - Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο

Οικονομία 07:11
Ειδήσεις από την Περιφέρεια - σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα της Περιφέρειας

# HOT TOPICS

  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΕΣΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

αναλύσεις & ρεπορτάζ
από την συντακτική ομάδα τουDnews

ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑ ΤΙΜΕΣ ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Πώς θα καταλάβετε εάν το ψάρι είναι φρέσκο στο ιχθυοπωλείο ή στην ταβέρνα

Πώς θα καταλάβετε εάν το ψάρι είναι φρέσκο στο ιχθυοπωλείο ή στην ταβέρνα

Ελλάδα 07.10.2025 13:40
6 κονσερβοποιημένα τρόφιμα που «ρίχνουν» τη χοληστερίνη σύμφωνα με διαιτολόγους

6 κονσερβοποιημένα τρόφιμα που «ρίχνουν» τη χοληστερίνη σύμφωνα με διαιτολόγους

Υγεία 09.09.2025 10:07
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κονσέρβα ψαριού

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κονσέρβα ψαριού

Ελλάδα 12.08.2025 15:52
Το τεστ για να καταλάβετε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα

Το τεστ για να καταλάβετε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα

Life 28.03.2025 09:22

NETWORK

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδότηση 3.092.823 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Άμφισσας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδότηση 3.092.823 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Άμφισσας

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:04
Τι αποκαλύπτουν οι συνήθειες στην τουαλέτα για την υγεία σας

Τι αποκαλύπτουν οι συνήθειες στην τουαλέτα για την υγεία σας

healthstat.gr 12.02.2025 - 19:03
Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν από τις ετήσιες εξετάσεις σας

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν από τις ετήσιες εξετάσεις σας

healthstat.gr 12.02.2025 - 19:53
Λουμάκης (ΣΠΕΦ): Η Ελλάδα δυνητικός εξαγωγέας τεχνογνωσίας στην λειτουργία αγορών υπό υψηλή διείσδυση ΑΠΕ External

Λουμάκης (ΣΠΕΦ): Η Ελλάδα δυνητικός εξαγωγέας τεχνογνωσίας στην λειτουργία αγορών υπό υψηλή διείσδυση ΑΠΕ External

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:17
Ικανοποίηση του Bioenergy Europe και της ΕΛΕΑΒΙΟΜ για την αναγνώριση του ρόλου της Bιοενέργειας στη νέα Στρατηγική της ΕΕ για τη Βιοοικονομία

Ικανοποίηση του Bioenergy Europe και της ΕΛΕΑΒΙΟΜ για την αναγνώριση του ρόλου της Bιοενέργειας στη νέα Στρατηγική της ΕΕ για τη Βιοοικονομία

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:07
Γ. Μανιάτης: Διπλή κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν για την απραξία στις καταστροφές των δασών ελάτης

Γ. Μανιάτης: Διπλή κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν για την απραξία στις καταστροφές των δασών ελάτης

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:33
Τα πιο υγιεινά σνακ για κάθε στιγμή της μέρας

Τα πιο υγιεινά σνακ για κάθε στιγμή της μέρας

healthstat.gr 12.02.2025 - 21:16
Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ και πώς θα βελτιώσετε τον ύπνο σας

Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ και πώς θα βελτιώσετε τον ύπνο σας

healthstat.gr 12.02.2025 - 23:40
Dnews

ΟΠΙΝΙΟΝ ΠΟΣΤ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. "OPINIONPOST" Διεύθυνση: ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 8, 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα
ΑΦΜ: 800961697 - ΔΟΥ: Φ.Α.Ε. Πειραιά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 145803601000
Τηλ: 210 7517080
E-mail: info@dnews.gr

Domain name: Dnews.gr (Dikaiologitika.gr)
Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Ανδριόπουλος (andriopoulos@opinion-post.gr)
Ιδιοκτησία: OPINIONPOST A.E. - Μέτοχοι: ENERGY REGISTER Α.Ε. / Ανδριόπουλος Νικόλαος
Δικαιούχος Domain: OPINIONPOST A.E. - Διαχειριστής Domain: Σωτήρης Μπέσκος
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Παναγιώτης Ευθυμιάδης
Διευθυντής Σύνταξης: Κώστας Σαρρηκώστας

  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • COOKIES
  • ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέλος ΕΝΕΔ

Copyright © 2011 - 2025 OpinionPost S.A. All rights reserved.

Developed by Nuevvo.

ΜΕΛΟΣ #242054 Μ.Η.Τ. Μέλος #242054 του Μ.Η.Τ.
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Life
  • Παιδεία
  • Υγεία
  • Αθλητισμός
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Θέσεις Εργασίας
  • Ο Πληροφοριοδότης
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Τεχνολογία
  • Auto - Moto
  • Entertainment
  • Market Maven
  • News In English
  • Opinions
  • Ειδήσεις Από Την Περιφέρεια
  • Όλες οι Ειδήσεις
Games