Πολιτική

Ανάβουν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ, ενοχλεί η πρόταση Δούκα για εκλογή ηγεσίας το Νοέμβριο

Ανάβουν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ, ενοχλεί η πρόταση Δούκα για εκλογή ηγεσίας το Νοέμβριο
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Χάρη Δούκα. «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα».

Σαν... έτοιμη από καιρό ήταν η αστραπιαία απάντηση πηγών της Χαριλάου Τρικούπη στην πρόταση που κατέθεσε ο Χάρης Δούκας για εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόθεσή του να είναι εκ των διεκδικητών της ηγεσίας.

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη» σημειώνουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον κ. Δούκα να τοποθετηθεί στα όργανα του κόμματος.

«Θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου» συμπληρώνουν, ενώ καταλήγουν δηκτικά πως «εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Δούκας: Εκλογές τον Νοέμβριο για την ανάδειξη νέου προέδρου

Νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας είχε παρέμβει στην εν εξελίξει συζήτηση με πρότασή του εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής την προσεχή Κυριακή 30 Ιουνίου, προτείνοντας Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος τον ερχόμενο Οκτώβριο και εκλογές ηγεσίας στις 3 (Α’ Κυριακή) και 10 (Β’ Κυριακή) Νοεμβρίου.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο:

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις.
Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.
Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:
1. Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
2. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
3. Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον : Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Δεύτερον : Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα. 

Απάντηση Δούκα

Επιτελείο Χάρη Δούκα: «Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».