Πολιτική

Γεροβασίλη: Απαιτείται συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, να ανοίξει η συζήτηση

Γεροβασίλη: Απαιτείται συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, να ανοίξει η συζήτηση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Το θέμα δεν είναι να υπάρξουν εσωκομματικές γκρίνιες, η εσωστρέφεια είναι ό,τι απεχθάνεται ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπέρ της συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων τάχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες απεχθάνονται την εσωστρέφεια.

«Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ προφανώς δεν πείσαμε σε αυτή τη φάση ότι κάποιο από τα δύο κόμματα έχει ισχυρή εναλλακτική. Οι πολίτες μας έστειλαν σήματα που οφείλουμε να διαβάσουμε. Το θέμα δεν είναι να υπάρξουν γκρίνιες εσωκομματικές, η εσωστρέφεια είναι ό,τι απεχθάνεται ο ελληνικός λαός», επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΑrtTV.

«Αυτό που απαιτείται είναι η συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικής», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «άντεξε» στις ευρωεκλογές 2024.

«Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και η σύγκλιση και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ο δρόμος που μας δείχνει η κοινωνία ότι πρέπει να ακολουθήσουμε. Και θα πρέπει αυτό το δρόμο να τον βρούμε. Εγώ, ως μέλος, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προφανώς και μέσα από το κόμμα μου θέλω αυτές οι πρωτοβουλίες να παρθούν, προκειμένου να ανοίξει αυτός ο διάλογος για να δώσουμε την πραγματική λύση στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Χρειάζεται να σκεφτούμε, να αναστοχαστούμε, να συζητήσουμε, για να γίνει μία σωστή αποτίμηση. Αν δεν γίνει μία σωστή διάγνωση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί σωστή απάντηση».

Σε ό,τι αφορά στη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, επεσήμανε ότι οι πολιτικοί δεν έδωσαν απαντήσεις στα προβλήματα. «Η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη καθώς είναι ο πέμπτος χρόνος διακυβέρνησης, έδωσε λύσεις χωρίς να κοιτάξει το συμφέρον των πολλών, αλλά το συμφέρον των ελαχίστων. Η μεγαλύτερη ήττα είναι στη ΝΔ», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, έκανε λόγο για «ανακάτεμα τράπουλας» και «επικοινωνιακή φούσκα». Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι αλλαγή πολιτικής, υπογράμμισε.

{https://www.youtube.com/watch?v=rkYDcWui4IA}