Πολιτική

Μητσοτάκης: «Αξίζει τον κόπο η συμμετοχή στην κάλπη, σόου Κασσελάκη με το πόθεν έσχες»

Μητσοτάκης: «Αξίζει τον κόπο η συμμετοχή στην κάλπη, σόου Κασσελάκη με το πόθεν έσχες»
«Κανένα αποτέλεσμα δεν οδηγεί την χώρα σε εθνική κάλπη», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το τόνισε ότι «όσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα για τη ΝΔ, τόσο θα περιοριστούν εκείνες οι φωνές οι οποίες θα ζητούν να πάμε πίσω και όχι μπροστά».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική εκσυγχρονιστική δύναμη, η οποία θέλει να πατήσει το γκάζι των μεγάλων αλλαγών στη χώρα», ενώ «όλοι οι άλλοι μας λένε "πατήστε φρένο", ουσιαστικά».

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση για συμμετοχή των πολιτών τονίζοντας ότι «αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη», καθώς «πολύ σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Κάνω μια έκκληση, παρά τον καλό καιρό και παρά την κούραση η οποία μπορεί να υπάρχει, να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο αυξημένη συμμετοχή, γιατί δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών, σε δύο μέρες από τώρα, να συζητάμε και να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και «ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών, με τα "λεφτόδεντρα" για να ξαναγυρίσουμε πίσω στις εποχές των μνημονίων και της χρεοκοπίας», αλλά «και ως προς το ύφος και το ήθος του πολιτικού λόγου».

«Εγώ θα πίστευα ότι κάποια στιγμή τελειώσαμε με την τοξικότητα και την χυδαιότητα, με αυτό το οποίο αποκαλούμε "πολακισμό". Αλλά εδώ αποδεικνύεται ο μαθητής να έχει ξεπεράσει το δάσκαλο», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πια ο «πολακισμός».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί αλαζονείας μετά το 41% των εθνικών εκλογών, σχολίασε πως «και αν υπάρχει αλαζονεία, που μπορεί να υπάρχει, εγώ είμαι αυτός ο οποίος πρέπει πρώτα να είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου και δεύτερον να είμαι αυστηρός με τους συνεργάτες μου».

«Όταν αξιολογώ το πολιτικό προσωπικό, τους υπουργούς μας, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς, βλέπω αποτελεσματικότητα και βλέπω και χαρακτήρα, συμπεριφορά. Και τα δύο έχουν μεγάλη σημασία», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να ανεχθώ, σε καμία περίπτωση, οποιαδήποτε έκφανση αλαζονείας, όπως την αντιλαμβάνεται ο κόσμος, δηλαδή μία συμπεριφορά η οποία περιφρονεί τα προβλήματα του κόσμου, η οποία θεωρεί ότι κάποιος μας χάρισε κάτι ή κάτσαμε στην καρέκλα και είμαστε αμετακίνητοι».

Όσον αφορά το θέμα του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη υπογράμμισε ότι "θα μπορούσε κάλλιστα να είχε καταθέσει τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ως είχε υποχρέωση, εδώ και αρκετούς μήνες και να είχε τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση", και του καταλόγισε ότι «ο ίδιος επέλεξε να κάνει το πόθεν έσχες του σόου την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και μάλλον να δημιουργηθούν περισσότερα ερωτήματα από όσα μπόρεσε να απαντήσει».

«Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση, γιατί νομίζω ότι αδικούμε και τα προβλήματα των πολιτών και τη σημασία των ευρωεκλογών. Από εκεί και πέρα, το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.