Πολιτική

«Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;»: Live η συζήτηση με Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

eurokinissi eurokinissi
Σε εξέλιξη η εκδήλωση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» με ομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., και Έφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια Νέας Αριστεράς.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της Εφ.Συν. Δημήτρης Τερζής, ενώ διεξάγεται στο θέατρο «Άλφα Ληναίος - Φωτίου», το οποίο είναι κατάμεστο.

Σε σημείο εκκίνησης μια ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής συνάντησης και διεργασιών εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργανώνεται στο θέατρο Άλφα.

Χαρακτηριστικά εντυπωσιάζει η συμμετοχή φορέων εκπροσώπων και πολιτικών στελεχών από σχεδόν όλο το προοδευτικό φάσμα κυρίως του Λεκανοπεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα καταγράφεται παρουσία εκπροσώπων φορέων και παρατάξεων ξεπερνούν τους 15 .

Διακρίναμε μεταξύ αυτών:

- Τους προέδρους των επιμελητηρίων ΓΕΣΣΕΒΕ Καβαθα Γ και του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας Γ Χατζηθεοδοσιου
- Τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Βερβεσό,
- Τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα
- Τον πρώην πρόεδρο του ίδιου συλλόγου Σταματογιαννη Γ.
- Τον πρόεδρο της ΓΣΣΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλου τους προέδρους ΠΟΕ ΟΤΑ Μάρκο Δαρδαμανη
- Τον πρώην πρόεδρο εργαζομένων ΟΤΕ Κούτα Π.

Σημαντική και η παρουσία των αυτοδιοίκητων στελεχών

Διακρίναμε μεταξύ άλλων:

- Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικης Γιώργο Ιωακειμίδη
- Τον Γ. Σγουρό πρώην περιφερειάρχης Αττικής ,
- Τον πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Γαλιατσάτο
- Τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Λαμπρινίδη Φ.,
- Τον Γ Ζάψα επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Ηπείρου,
- Τον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα Κατωπόδη Γρ.
- Τον πρώην Δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλιππου,
- Τον π Δήμαρχο Περάματος Λαγουδακη
- Τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Παναγιωτης Τ.

Χαιρετισμό λόγω κωλύματος έστειλε και ο πρώην Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας.

Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ΚΕ και των ΝΕ του Λεκανοπεδίου που σύμφωνα με τις πρώτες Εκτιμήσεις ξεπερνούν τους 40 .

Εμφανή παρουσία είχε και η Νεολαία με ισχυρό αγωνιστικό παρών καθώς υπερέβαιναν τα 50 άτομα σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 18:30 μπήκε στο θέατρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρά το ότι τις προηγούμενες ημέρες ήταν φανερό ότι η πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την άφιξη του κ. Κασσελάκη υπήρξαν μερικά επιφωνήματα αποδοκιμασίας, αλλά γρήγορα τον καλωσόρισαν απ' το μικρόφωνο τόσο ο συντονιστής Δ. Τερζής όσο και η κ. Αχτσιόγλου που τον καλησπέρισε.

kasselakis01

«Έχουμε την αιφνιδιαστική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, παρακαλώ να κρατηθεί ένας πολιτισμός και μια ηρεμία, θα του δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό» είπε ο Δ. Τερζής.

«Δέχτηκα την πρόσκληση για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορά ένα θέμα που απασχολεί τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας το αν μπορεί να υπάρξει απάντηση στην πολιτική της Δεξιάς», είπε η Έφη Αχτσιόγλου όταν έφτασε.

Ο κ. Τεμπονέρας, προσερχόμενος στην εκδήλωση, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Πρέπει να θέσουμε το πραγματικό ερώτημα ''απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;''. Είμαστε εδώ για να δώσουμε όραμα και ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο. Η Αριστερά έχει μακρά ιστορία όχι μόνο διασπάσεων αλλά και μεγάλων συνθέσεων».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, φτάνοντας στην εκδήλωση τόνισε: «Προσερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, τη δύναμη των ιδεών του ΠΑΣΟΚ. Δεν συζητάμε για πρόσωπα, συζητάμε για πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις.

Live η εκδήλωση (πατώντας πάνω στον σύνδεσμο):

Από τη Νέα Αριστερά στο θέατρο βρίσκονται ο Ε. Τσακαλώτος, ο Δ. Βίτσας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση είναι παρόντες οι Αντώνης Κοτσακάς, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεμιστοκλής Μαμουλίδης, Σπύρος Δανέλλης, Γ. Ιωακειμίδης.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Μπουλμπασάκος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουσελάς, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άννα Παπαδοπούλου, η Μαριέττα Αντωνοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Τρυφιάτης, οι συνδικαλιστές Ασπιώτης και Λεβέντης (πρ. ΟΣΕ), ο πρώην βουλευτής Παν. Καρκατσούλης, ο Τάσος Δαρσινός, η Έφη Παγκάλου, ο Γιάννης Σγουρός, ο Γ. Σιακαντάρης και όχι μόνο.