Πολιτική

Το «αγροτικό» 9 ημερών του Στ. Κασσελάκη

Το «αγροτικό» 9 ημερών του Στ. Κασσελάκη
Με στόχευση το άνοιγμα το ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά σήμερα σειρά περιοδειών με στόχο την επαναπροσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εν λόγω παραγωγική ομάδα, η οποία μπορεί να είχε «στηρίξει» στις προηγούμενες εκλογές τη ΝΔ, ωστόσο τώρα νιώθει την κυβέρνηση να της γυρνά την πλάτη.

Το «αγροτικό» εννιά ημερών, λοιπόν, του κυρίου Κασσελάκη ξεκινά σήμερα από την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει (επίσης σήμερα) η Καστοριά, αύριο η Κοζάνη όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο του κόμματος για τη Δυτική Μακεδονία και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή στη Λάρισα, όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία.

Δεν αποκλείεται, δε, στο ενδιάμεσο να δούμε και άλλους σταθμούς να προστίθενται στην περιοδεία, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς και την απάντηση της κυβέρνησης. Επιπλέον, στις 10 Φεβρουαρίου στην Λάρισα η Κουμουνδούρου θα παρουσιάσει ένα δικό της πρόγραμμα ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας.

Ανέβασμα αντιπολιτευτικών τόνων και άνοιγμα στην κοινωνία

Εξάλλου, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει λάβει το δημοσκοπικό και εσωκομματικό μήνυμα ότι απαιτείται πιο έντονη και δραστήρια αντιπολιτευτική κινητικότητα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μοιάζει να δημιουργεί αρκετά θερμά πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα. Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η προσπάθεια του κυρίου Κασσελάκη να δείξει ότι οι πόρτες της Κουμουνδούρου είναι ανοιχτές στην κοινωνία, όπως έγινε την εβδομάδα που πέρασε μέσω των συναντήσεων με διάφορους φορείς και κοινωνικές ομάδες, οι κορυφαίες από τις οποίες με εκπροσώπους του τουριστικού τομέα και τη ΓΣΕΕ. Μάλιστα, η προσέγγιση με τη ΓΣΕΕ είναι για μια νέα εξέλιξη για τα δεδομένα της Κουμουνδούρου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έως τώρα σχέσεις τριβής με τη ηγεσία της.

Προετοιμασία Συνεδρίου, ευρωψηφοδέλτιο και «ελληνικό όνειρο»

Παράλληλα, προχωρά ο εσωκομματικός διάλογος για το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος στις 23-25 Φλεβάρη, ενώ ξεκίνησαν και οι διαδικασίες επιλογής για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με την σχετική πλατφόρμα κατάθεσης βιογραφικών ενδιαφερομένων, η οποία άνοιξε τις προηγούμενες μέρες.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην rebranding του οραματικού προτάγματος του κόμματος, με τους 4 άξονες του λεγόμενου «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο»: ανασυγκρότηση του κράτους, ευημερία και πρόοδος για όλους, κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Οι παραπάνω άξονες επιδιώκεται να «γεμίσουν» στο Έκτακτο Συνέδριο προκειμένου να αποτελέσουν το επίκεντρο της καμπάνιας του κόμματος στις Ευρωεκλογές.