Ο Τσίπρας στη «Λέσχη της Κηφισιάς» - Το προσεχές Σάββατο

Ο Τσίπρας στη «Λέσχη της Κηφισιάς» - Το προσεχές Σάββατο
Η αποδοχή μιας πρόσκλησης με πολύ- πολύ ενδιαφέρον.

Στη «Λέσχη της Κηφισιάς» θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο 18 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας για μια εφόλης της ύλης συζήτηση.

Την είδηση την αλιεύσαμε από τη στήλη «Παρα....τυπίες» του Γιώργου Κουβαρά στο Secret των «Παραπολιτικών» και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

«Λέσχη της Κηφισιάς» («Λέσχη Μπίλντερμπεργκ» τη λένε κάποιοι «ψεκασμένοι») ονομάζεται η παρέα που κάθε Σάββατο πραγματοποιεί sessions (συναντήσεις) με σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, όπου ανταλλάσσονται απόψεις για όλα τα θέματα.

Την ιδέα της «Λέσχης» είχε ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, τον οποίο όσοι συγκεντρώνονται τα Σάββατα στο Yellow της Κηφισιάς τον αποκαλούν πρόεδρο, ενώ αντιπρόεδρο αποκαλούν τον Πέτρο Ευθυμίου. Η «Λέσχη» έχει ως προϋπόθεση να μην υπάρχουν διαρροές από τη συζήτηση, ώστε κορυφαία πρόσωπα να μην είναι αρνητικά να συμμετάσχουν, αλλά και από τη στιγμή που θα δώσουν θετική απάντηση στην πρόταση που δέχονται να μπορούν να μιλούν ελεύθερα. Η μόνη, ίσως, φορά στις πολλές δεκάδες συζητήσεις που έχουν γίνει να έχουν διαρρεύσει μέρος των συζητήσεων είναι πρόσφατα, όταν μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης δεν ήταν η πρώτη φορά που προσκλήθηκε από τη «Λέσχη» ο Αλέξης Τσίπρας, είναι όμως η πρώτη φορά που ανταποκρίνεται θετικά. Και που ασφαλώς έχει την αξία του, καθώς προστίθεται στα ανοίγματα που κάνει ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις τοποθετήσεις του ενόψει αλλά και μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, επικεντρώνεται τώρα στη λειτουργία και τις δραστηριότητες που προγραμματίζει το Ινστιτούτο που ίδρυσε. Πρωτίστως δε με το μεγάλο Συνέδριο που θα διοργανώσει προς τα τέλη Ιουνίου με την παρουσία και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων, ενώ στις 29 Ιουνίου, προσκεκλημένος της οικογένειας του τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Κοτς θα μιλήσει στην Κωνσταντινούπολη στην ετήσια μεγάλη εκδήλωση προς τους αποφοίτους του ιδιωτικού Πανεπιστημίου της γειτονικής χώρας που ανήκει στη συγκεκριμένη οικογένεια.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές δεν έχει προγραμματίσει άλλη δημόσια παρέμβαση, ενώ έχει ενδιαφέρον τι θα πράξει αν ο Στέφανος Κασσελάκης του ζητήσει να συμμετάσχει σε κάποια εκδήλωση.