Είναι η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού ή το βλέμμα κάποιου που δοκιμάζει για πρώτη φορά κάτι που έφτιαξες. Η ικανοποίηση όταν μια ιδέα σου γίνεται πιάτο ή όταν οι γεύσεις που φαντάστηκες ζωντανεύουν μπροστά σου.
Αν κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στον φυσικό σου χώρο και ονειρεύεσαι την αδρεναλίνη μιας κουζίνας που δουλεύει με ρυθμό, τότε ήρθε η στιγμή να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα!
Ανακάλυψε τη συνταγή για την καριέρα των ονείρων σου
Ίσως μόλις τελείωσες το σχολείο και ψάχνεις τι πραγματικά σε εκφράζει. Ίσως εδώ και καιρό αισθάνεσαι ότι η κουζίνα είναι το μέρος όπου θέλεις να βρίσκεσαι κάθε μέρα. Ίσως θέλεις απλά να μετατρέψεις το πάθος σου σε επάγγελμα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ένα πράγμα είναι σίγουρο, το μέλλον σου μπορεί να ξεκινήσει τώρα και να ξεκινήσει σωστά.
Η LE MONDE, η κορυφαία σχολή τουριστικών και γαστρονομικών σπουδών στην Ελλάδα, είναι εδώ για να σε βοηθήσει να το πετύχεις. Όχι απλώς να μάθεις να μαγειρεύεις ή να φτιάχνεις γλυκά, αλλά να γίνεις ένας/μια επαγγελματίας Chef ή Pastry Chef με ταλέντο, τεχνική και σιγουριά.
Γιατί να επιλέξεις μια καριέρα στη γαστρονομία;
Το επάγγελμα του Chef και του Pastry Chef έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά. Δεν αρκεί πια να «ξέρεις να μαγειρεύεις».
Χρειάζεται να ηγείσαι ομάδων μέσα σε απαιτητικές κουζίνες, να διαχειρίζεσαι προϋπολογισμούς και αποθέματα, να δημιουργείς εμπνευσμένα μενού, προσαρμοσμένα σε διεθνείς τάσεις. Και ακόμη να κατανοείς αρχές όπως το zero food waste, η βιωσιμότητα, η ισορροπημένη διατροφή και ο σχεδιασμός νέων προϊόντων.
Είναι ένας κόσμος συναρπαστικός, γεμάτος προκλήσεις και ανταμοιβές και η σωστή εκπαίδευση είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης πορείας.
Η LE MONDE δεν σε κάνει απλά μάγειρα, σε κάνει επαγγελματία Chef!
Εάν αναζητάς την καλύτερη σχολή μαγειρικής ή την καλύτερη σχολή ζαχαροπλαστικής, τότε η LE MONDE είναι μονόδρομος. Δεν είναι απλώς μία σχολή, είναι ένας θεσμός στον χώρο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού.
Με απόλυτη εξειδίκευση, σύγχρονο Campus 6.100 τ.μ. και εργαστηριακές εγκαταστάσεις μοναδικές στην Ελλάδα, η LE MONDE σου προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω από γνώσεις, σου προσφέρει εμπειρία, αυτοπεποίθηση και επαγγελματική δικτύωση.
Οι σπουδές που σε προετοιμάζουν για το επόμενο βήμα
Είτε θες να σπουδάσεις Μαγειρική, είτε Σπουδές Ζαχαροπλαστικής, τα προγράμματα σπουδών της LE MONDE έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες του επαγγέλματος.
Θες να γίνεις Chef, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Αρχιμάγειρας;
Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση και την επαγγελματική εξοικείωση. Από το πρώτο εξάμηνο, βρίσκεσαι στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της σχολής με τη στολή σου, μαγειρεύοντας, δοκιμάζοντας, εξελίσσοντας τεχνικές και συνταγές.
Ανακάλυψε το πρόγραμμα σπουδών μαγειρικής
Θες να γίνεις Pastry Chef, Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής, Αρτοποιίας;
Η Ζαχαροπλαστική δεν είναι απλώς δημιουργία, είναι ακρίβεια, φαντασία και γνώση υλικών. Το πρόγραμμα της LE MONDE αγγίζει όλους τους τομείς: από σοκολατοποιία και αρτοποίηση, μέχρι σύγχρονες τάσεις σε plated desserts.
Ανακάλυψε το πρόγραμμα σπουδών ζαχαροπλαστικής
Πρακτική & Θεωρία: Η συνταγή της επιτυχίας
Στην LE MONDE, η εκπαίδευση είναι 50% θεωρία – 50% εργαστήριο, από την πρώτη κιόλας μέρα. Θα δουλέψεις σε κουζίνες που προσομοιάζουν ρεαλιστικά την πίεση και την πολυπλοκότητα της επαγγελματικής κουζίνας, χτίζοντας:
- Ταχύτητα & Ακρίβεια
- Ομαδικότητα & Πειθαρχία
- Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου
Δίπλα στους καλύτερους, μαθαίνεις τα πάντα
Οι καθηγητές της LE MONDE δεν είναι απλώς εκπαιδευτικοί. Είναι ενεργοί επαγγελματίες Chef και Pastry Chef, με διεθνείς διακρίσεις, βραβεία και παρουσία στα μεγαλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Μεταφέρουν πραγματική εμπειρία μέσα στην τάξη και σε προετοιμάζουν για όσα θα αντιμετωπίσεις στην αγορά εργασίας.
Από την αίθουσα στο εστιατόριο!
Η επαγγελματική αποκατάσταση δεν είναι υπόσχεση στη LE MONDE, είναι αποτέλεσμα. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας (δες εδώ) σε φέρνει σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις για:
- Πρακτική άσκηση
- Εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Επαγγελματική δικτύωση
Από εστιατόρια και ξενοδοχεία, μέχρι κρουαζιερόπλοια και βιομηχανίες τροφίμων, οι απόφοιτοι της LE MONDE ξεχωρίζουν.
Δίπλωμα με κύρος και διεθνή αναγνώριση
Το δίπλωμα που απονέμει είναι υψηλού κύρους, με ευρεία αποδοχή και σεβασμό από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις και είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Από εδώ ξεκίνησαν οι πιο γνωστοί Chef της χώρας
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους νικητές του Master Chef είναι απόφοιτοι της LE MONDE. Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Μανώλης Σαρρής, ο Πάνος Κουμουνδούρος, ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι μερικά μόνο από τα success stories της σχολής.
Δες περισσότερα εδώ.
Είσαι έτοιμος/η να το ζήσεις;
Αν θες να γίνεις επαγγελματίας Chef ή Pastry Chef, τώρα είναι η στιγμή. Επισκέψου τη LE MONDE, γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους της, δες τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, μίλησε με σπουδαστές και κάνε το πρώτο βήμα για να μετατρέψεις το πάθος σου σε καριέρα.
Δεν αρκεί να ονειρεύεσαι τη γαστρονομία. Ήρθε η ώρα να τη ζήσεις με τη LE MONDE δίπλα σου!
LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, Αθήνα
210 4830500
Follow LE MONDE
FACEBOOK: LE.MONDE
INSTAGRAM: le_monde_edu_official_page
YOUTUBE: LEMONDEedu
TIKTOK: @lemonde_edu



























