Παιδεία

Άγρια συμπλοκή μαθητών σε Γυμνάσιο στα Βόρεια Προάστια - Στο νοσοκομείο 13χρονος

Άγρια συμπλοκή μαθητών σε Γυμνάσιο στα Βόρεια Προάστια - Στο νοσοκομείο 13χρονος
Σκηνές με έντονη βία και ξυλοδαρμό επικράτησαν σε σχολείο στην Άνοιξη νωρίτερα σήμερα το πρωί όταν μαθητές πιάστηκαν στα χέρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών και γονέων, υπήρξε μία άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο ανηλίκων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ένας μαθητής της Α’ Γυμνασίου τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 13χρονος  μαθητής έχασε τις αισθήσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων- Αγία Σοφία». Οι γιατροί συνέστησαν την παραμονή και νοσηλεία του παιδιού στο νοσοκομείο θέλοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί η υγεία τους. ΄Όπως διευκρινίζεται ο μαθητής δεν διατρέχει κίνδυνο. 

«Το παιδί είναι καλά», λέει ο πατέρας του μαθητή που δέχθηκε επίθεση

Ο μπαμπάς του 13χρονου μαθητή που τραυματίστηκε, σε δηλώσεις του στο MEGA εξήγησε ότι ο καβγάς των δυο μαθητών ξεκίνησε  όταν το ένα παιδί έφτυσε το άλλο και το δεύτερο, ως αντίδραση, το σήκωσε ψηλά με τα χέρια του και το έσπρωξε, σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως επιβεβαίωσε και ο πατέρας του, το παιδί, ηλικίας 13 ετών, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς.

Το παιδί έπεσε κάτω και χτύπησε την πλάτη και το κεφάλι του, «παγώνοντας» τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Η σημερινή μέρα ήταν γενικότερης αναστάτωσης στο σχολείο. Οι ενήλικοι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας και ορισμένα μηνύματα δεν πρέπει να τα περνάμε στα παιδιά. Μας ενδιαφέρει να είμαστε δίπλα τους. Όταν κλήθηκα να πάω στο σχολείο, χωρίς να ενημερωθώ πόσο επείγον ήταν, οι καθηγητές βγήκαν και ενημέρωσαν τα παιδιά στον προαύλιο χώρο», επεσήμανε ακόμη ο πατέρας του παιδιού που νοσηλεύεται.