Παιδεία

Βάσεις 2017: Δειτε τα αποτελέσματα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Βάσεις 2017: Δειτε τα αποτελέσματα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Δύο στους τρεις υποψηφίους θα «λάβουν» σήμερα το εισιτήριο για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων, που ουσιαστικά καθορίζουν τις βάσεις 2017.

Συνολικά 104.965 (πέρυσι ήταν περίπου 103.000) υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς, οι οποίοι ξεκινούν την Τρίτη για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και την Τετάρτη για τους μαθητές Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι αυτοί αύριο θα μάθουν αν μπόρεσαν με τις επιδώσεις τους στις Πανελλήνιες 2017 Ννα πιάσουν τις βάσεις εισαγωγής μία από τις 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ που καθορίζει ο φετινός αριθμός εισακτέων.

UPD: Βάσεις 2017: Δείτε εδώ τις βάσεις 2017

Οι περισσότεροι υποψήφιοι φυσικά προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και είναι 84.838 και ακολουθούν 17.995 υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από τα Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι υπόλοιποι είναι όσοι αποφοίτησαν από τα εσπερινά σχολεία.

Έτσι αύριο μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι των εξετάσεων θα μάθουν αν κατακτούν τελικά το όνειρο τους ή αν θα χρειαστεί να επαναλάβουν τον εγχείριμα των εξετάσεων αλλά και για άλλους ίσως σημάνει την αλλαγή του προσανατολισμού τους για την επαγγελματικής τους αποκατάσταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι βάσεις 2017 αναρτούνται και ηλεκτρονικά στην σελίδα results.it.minedu.gov.gr, καθώς και στα σχολεία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα dikaiologitika.gr θα αναρτήσουν τις βάσεις εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ολα τα νέα για τις Βάσεις 2017