Οικονομία

ΟΓΑ: Η έλλειψη ρευστότητας καθυστερεί το οικογενειακό επίδομα

ΟΓΑ: Η έλλειψη ρευστότητας καθυστερεί το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Η έλλειψη ρευστότητας καθυστερεί το οικογενειακό επίδομα
ΟΓΑ: Η έλλειψη ρευστότητας καθυστερεί το οικογενειακό επίδομα Για τεχνικούς αλλά και για λόγους έλλειψης ρευστότητας, θα καθυστερήσει τελικά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3 - 6 Μαρτίου, αντί για αύριο, 27 Φεβρουαρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Φαίνεται πως στον ΟΓΑ δεν είχαν βρει το κονδύλι των περίπου 25 εκατ. ευρώ, που χρειαζόταν για να γίνει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων μεθαύριο, Παρασκευή και τους ήρθε πολύ «βολικό» που προέκυψε και τεχνικό πρόβλημα, λόγω της καθυστερημένης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών από μερίδα δικαιούχων. Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καταβολή επιδομάτων αφορά μόνο όσους δικαιούχους χρειάστηκε να υποβάλλουν διορθωτική δήλωση (έντυπο Α21) και περιλαμβάνει επιδόματα που δεν είχαν καταβληθεί το 2014.

Αντίστοιχα, η καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων για το 2015, μεταφέρθηκε για τις 6 Απριλίου, από τις 27 Μαρτίου, που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Το κονδύλι για τη συγκεκριμένη καταβολή, που αφορά πάνω από 700.000 δικαιούχους, ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ και από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ), διαβεβαιώνεται προς πάσα κατεύθυνση ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, τα χρήματα έχουν ήδη βρεθεί.

Ας σημειωθεί ότι, τα οικογενειακά επιδόματα είναι το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

NETWORK