Οικονομία

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για επίδομα θέρμανσης και λογαριασμούς ρεύματος

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για επίδομα θέρμανσης και λογαριασμούς ρεύματος
Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη για τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους. Πώς θα επιδοτηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα, οι δικαιούχοι και το χρονοδιάγραμμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023, στις 12:00, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου θα παρουσιάσουν τα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εύρυθμη λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Πώς θα επιδοτηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα, οι δικαιούχοι και το χρονοδιάγραμμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, η κυβέρνηση έδινε σημαντικά κίνητρα, με διπλάσιο επίδομα θέρμανσης σε εκείνους που θα επέλεγαν ως καύσιμο το πετρέλαιο αντί για το φυσικό αέριο. Ωστόσο εφέτος οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η τιμή του φυσικού αερίου δεν είναι στα 350 ευρώ η μεγαβατώρα, αλλά στα 50 ευρώ και ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ώστε να επαναληφθεί το ίδιο εγχείρημα.

Βέβαια οι τιμές στο κομμάτι της ενέργειας είναι ιδιαίτερα υψηλές και υπάρχει φόβος η εικόνα να γίνει χειρότερη στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση στη Μ. Ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή για το φυσικό αέριο κυμαίνεται στη περιοχή των 50 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ πριν το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης ήταν πέριξ των 15 ευρώ.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου είναι στην περιοχή των 90 δολαρίων το βαρέλι, περίπου 10 δολάρια πιο ψηλά από τα επίπεδα που ήταν προ της 7ης Οκτωβρίου, όταν και ξέσπασε η κρίση στη Μ. Ανατολή.

Περισσότερα εδώ.