Ο κλάδος της μελισσοκομίας εκπροσωπήθηκε από διάφορους φορείς, όπως η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), πολλούς Μελισσοκομικούς Συλλόγους και Κέντρα Μελισσοκομίας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς μελιού, ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς όπως ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Εργαστηρίου Μελισσοκομίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προϊόντων Κυψέλης και η Εθνική Διεπαγγελματική Μελιού. Πραγματοποιήθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος, με συντονισμό από τον Γιάννη Τσιρώνη, όπου συζητήθηκε με λεπτομέρεια το σχέδιο της ΚΥΑ και οι προτάσεις των φορέων επί των άρθρων της απόφασης.
Συγκεκριμένα, το νέο Μελισσοκομικό Πρόγραμμα είναι αυξημένο έναντι του προηγούμενου κατά 3 εκ. ευρώ (21 εκ. έναντι 18 εκ.), έχουν προβλεφθεί νέες δράσεις και αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας, τη νομαδική μελισσοκομία και την εφαρμοσμένη έρευνα. Στη σύσκεψη λύθηκαν επίσης θέματα όπως οι λειτουργικές δαπάνες των κέντρων μελισσοκομίας των δικαιούχων του προγράμματος, της νομαδικής μελισσοκομίας, της καταπολέμησης των ασθενειών των μελισσών, του Ηλεκτρονικού Δικτύου Μελισσοκομίας και γενικότερα συζητήθηκε η ανάπτυξη του μελισσοκομικού κλάδου. Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο της Υπουργικής απόφασης για τα όρια της διάθεσης μικρών ποσοτήτων μελιού από τους μελισσοκόμους.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος που κατέληξε σε λύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση συσκέψεων επί των Υπουργικών Αποφάσεων που θα εκδοθούν για την εφαρμογή των δράσεων του Προγράμματος.