O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με το απόλυτο μενού της παρέας, αφού και οι τρεις συνταγές που ετοιμάζει είναι απόλυτα ιδανικές για να τις φτιάξετε όταν έχετε ένα κάλεσμα στο σπίτι με τους πιο αγαπημένους σας ανθρώπους.
Για πρώτο πιάτο φτιάχνει καραμελωμένα chicken strips, μια συνταγή που είναι εύκολη και δίνει ένα μοναδικό crispy αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ονειρεμένο. Αρχικά, ανακατεύει σε ένα μπολ κορν φλάουρ ένα ασπράδι, σόγια και σουσάμι, βουτάει εκεί φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες και ανακατεύτει. Μεταφέρει το κοτόπουλο σε τηγάνι με λίγο σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρει. Προσθέτει σκόρδο, σόγια, νερό, μέλι, κρέμα βαλσάμικο, ανακατεύει, σβήνει την φωτιά, βάζει σησαμέλαιο, μεταφέρει σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτει φύλλα κόλιανδρου, πασπαλίζει με σουσάμι και σερβίρει.
Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει χοιρινά σουβλάκια bbq από ψαρονέφρι με smashed potatoes και σπιτικές πίτες, το απόλυτο γεύμα για τους φίλους σας, απίστευτα νόστιμο, πανέμορφο αλλά και πολύ χορταστικό. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα μπολ, όπου βάζει ψαρονέφρι σε κομμάτια, σκόρδο σε λεπτές φέτες, ξίδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο, ανακατεύει, καλύπτει με μεμβράνη και μεταφέρει στο ψυγείο. Σε άλλο μπολ βάζει αλεύρι, νερό, αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, ανακατεύει, δημιουργεί ένα ζυμάρι, καλύπτει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο. Πλένει πατάτες baby, τις σουρώνει και τις βάζει σε μπολ με παρμεζάνα και bbq sauce με μέλι, ανακατεύει, τις πατάει με τα χέρια, προσθέτει ελαιόλαδο και τις ψήνει. Αφαιρεί το κρέας από το ψυγείο, περνάει τα κομμάτια από ξυλάκια, μεταφέρει σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, ψήνει από όλες τις πλευρές και απλώνει bbq sauce στην επιφάνειά τους. Αφαιρεί το ζυμάρι από το ψυγείο, το κόβει στα 6, ανοίγει κάθε κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη, βάζει ένα - ένα σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ψήνει από όλες τις πλευρές, και σερβίρει με τις πατάτες, τα σουβλάκια, γιαούρτι και κόλιανδρο.
Για επιδόρπιο, ο Άκης ετοιμάζει βάσκικο cheesecake, το απόλυτο cheesecake της Ευρώπης, αφού οι Ευρωπαίοι έχουν αναδείξει το συγκεκριμένο γλυκό σε κορυφαία τους επιλογή. Πρόκειται για ένα γλυκό που, ενώ οπτικά δεν σε κερδίζει αμέσως λόγω της καμένης του επιφάνειας, η γεύση του όμως είναι αξέχαστη και πραγματικά ασυναγώνιστη. Πρώτα, χτυπάει στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, 3 αυγά, αλεύρι, κορν φλάουρ, εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζει γιαούρτι, λίγο από το μείγμα με τα αυγά και αφρατεύει με ένα σύρμα. Προσθέτει σταδιακά το υπόλοιπο μείγμα, μεταφέρει σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, ψήνει σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνει να κρυώσει στο ψυγείο. Τέλος, ετοιμάζει μια σάλτσα φράουλας για να το συνοδεύσει, ανακατεύοντας μερικές φράουλες με χυμό από λάιμ, ζάχαρη και δυόσμο. Κόβει το κρύο πλέον γλυκό σε κομμάτια, ρίχνει από πάνω τη σάλτσα φράουλας και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Την Κυριακή 25 Μαΐου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα μενού θρεπτικό, χωρίς καθόλου κρέας, συνδυάζοντας Μεσόγειο με Μέση Ανατολή.
Ξεκινάει με μανιτάρια σαγανάκι, ένα πολύ θρεπτικό φαγητό που γίνεται στο τηγάνι και απογειώνεται γευστικά με έναν υπέροχο συνδυασμό υλικών. Πρώτα, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρει μανιτάρια champignon σε κομμάτια, αφήνει να ψηθούν χωρίς να ανακατέψει, απλά ανακινώντας μια φορά, και προσθέτει κρεμμύδι και σκόρδο σε κομμάτια, ζάχαρη, μπούκοβο, ρίγανη, ούζο, πελτέ ντομάτας, τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτει φέτα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύει, βάζει επιπλέον φέτα σε μεγάλα κομμάτια, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει. Αφαιρεί από τον φούρνο, μεταφέρει σε τσίγκινο σκεύος, πασπαλίζει με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα πιάτο ζυμαρικών με μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτας, πολύ ανάλαφρο, πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε γεύση και απόλυτα μεσογειακό. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρει σκόρδο με κομμάτια από μελιτζάνες , προσθέτει αλάτι και πιπέρι και αφήνει να πάρει χρώμα η μελιτζάνα και να αρωματιστεί. Προσθέτει μπούκοβο, πελτέ, ζάχαρη, σβήνει με ξίδι, ανακατεύει, βάζει τριμμένες ντομάτες, νερό, σπαγγέτι, κύβο λαχανικών, και αφήνει να βράσουν τα ζυμαρικά. Προσθέτει τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύει, βάζει σε πιάτο, προσθέτει κουκουνάρι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρει.
Για γλυκό, ο Άκης προτείνει το απόλυτο trend των ημερών, ένα γλυκό που λατρεύεται σε όλον τον κόσμο, σε κάθε μορφή και με κάθε κόστος. Πρόκειται για το Dubai Chocolate, αυτήν τη φορά σε μορφή μπάρας παγωτού, μια θεσπέσια επιλογή που θα σας μείνει αξέχαστη. Αρχικά, λιώνει βούτυρο σε ένα τηγάνι και καβουρδίζει εκεί ψιλοκομμένο κανταΐφι, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτει πραλίνα φιστικιού, ανακατεύει και βάζει το μισό μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Πατάει με ένα κουτάλι να απλωθεί παντού, βάζει κουταλιές από το παγωτό, απλώνει από πάνω το άλλο μισό μείγμα με το κανταΐφι, απλώνει και μεταφέρει στην κατάψυξη. Ξεφορμάρει, κόβει σε κομμάτια, βάζει σε πιάτο σερβιρίσματος, περιχύνει με σιρόπι σοκολάτας, πασπαλίζει με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρει!
Δείτε το trailer
{https://www.youtube.com/watch?v=sBg1O_nlliE}
κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40
































