Οι υγειονομικές αρχές θεωρούν πως αυτή η μόλυνση καθιστά την πηγή ακατάλληλη για μακροχρόνια χρήση στη δημιουργία φυσικού μεταλλικού νερού.
Σύμφωνα με έκθεση της ARS που δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου από το Radio France και τη Le Monde, η Nestlé Waters καλείται να επανεξετάσει τη στρατηγική της και να διερευνήσει την πιθανότητα παραγωγής άλλων ειδών τροφίμων στην τοποθεσία παραγωγής του Perrier. Από τον Ιανουάριο, η γαλλική θυγατρική της Nestlé αντιμετωπίζει διαμάχες για τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων επεξεργασίας στα μεταλλικά νερά της.
Αν και οι μέθοδοι αυτές δεν είναι επικίνδυνες, η νομοθεσία για τα φυσικά μεταλλικά νερά απαιτεί την πλήρη διατήρηση της φυσικής τους ποιότητας, χωρίς πρόσθετες επεξεργασίες. Ωστόσο, η Nestlé δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον Απρίλιο, όταν ανακαλύφθηκαν βακτήρια κοπρανώδους προέλευσης σε μία από τις γεωτρήσεις της στο Vergèze (Gard), γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της λειτουργίας της.
Σε έκθεση της ARS τον Αύγουστο, η μόλυνση χαρακτηρίστηκε «μεμονωμένη», αλλά κρίθηκε «απαράδεκτη» για προϊόν που φέρει την ένδειξη «φυσικό μεταλλικό νερό».
Η Nestlé έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τη χρήση της εγκατάστασης, ενδεχομένως στρέφοντας την παραγωγή σε προϊόντα που δεν φέρουν την ένδειξη φυσικού μεταλλικού νερού, όπως το εμπορικό σήμα Maison Perrier, το οποίο επιτρέπει την εφαρμογή απολυμαντικών μεθόδων επεξεργασίας.






























