Διεθνή

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για την επιστροφή των ομήρων

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για την επιστροφή των ομήρων Φωτογραφία: x
Μια μέρα μετά την ανάκτηση τριών ακόμα πτωμάτων που ανήκαν σε όμηρους της Χαμάς

Χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ ζητώντας για μία ακόμα φορά από την κυβέρνηση Νετανιάχου να αναλάβει επείγουσα δράση για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς.

Μια μέρα μετά την ανάκτηση τριών ακόμα πτωμάτων Ισραηλινών, που δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς και τα πτώματά τους κρατούνταν στη Γάζα, οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Πλατεία Ομήρων σαν φόρος τιμής.

«Σε λίγες ώρες, θα κηδεύσω τον 42χρονο αδερφό μου. Φοβόμουν ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή», είπε η Αβιβίτ, η αδερφή του Χανάν Γιαμπλόνκα, ενός από τα πτώματα που επαναπατρίστηκαν χθες.

«Αδερφέ μου, σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να κραυγάζω για να παλέψω και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι όλοι οι όμηροι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς», πρόσθεσε. «Πρέπει τώρα να τους βγάλουμε από αυτή την κόλαση».

Τα πτώματα άλλων τεσσάρων νεκρών ομήρων, του Ρον Μπενιαμίν, Ιτζάκ Γκελερέντερ, Σάνι Λουκ και Αμίτ Μπουσκίλα είχαν ανακτηθεί την προπερασμένη εβδομάδα από τη Γάζα.  Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μία άλλη διαδήλωση που ζητούσε πρόωρες εκλογές και την παραίτηση του Νετανιάχου.

{https://twitter.com/Megatron_ron/status/1794464898875048334}

{https://twitter.com/NeriaKraus/status/1794452578106745252}