Διεθνή

Τέλος η Hugo Boss από τη Ρωσία

Τέλος η Hugo Boss από τη Ρωσία Φωτογραφία: viktor-forgacs/ Unsplash
Ο οίκος μόδας Hugo Boss συμφώνησε να πωλήσει την επιχείρησή του στη Ρωσία στην εταιρεία Stockmann, εταίρο του στις πωλήσεις χονδρικής.

Η ανακοίνωση του οίκου μόδας Hugo Boss για την πώληση της επιχείρησής του στη Ρωσία στην εταιρεία χονδρικής Stockmann αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή κίνηση.  Μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων του πριν από δύο χρόνια λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την οριστική αποχώρησή του οίκου από τη ρωσική αγορά.   Αυτή η κίνηση ενισχύει την εικόνα της διεθνούς κοινότητας να ασκεί οικονομική πίεση προς τη Ρωσία, ενισχύοντας το μήνυμα ότι οι εταιρείες είναι αποφασισμένες να τηρήσουν τις κυρώσεις της ΕΕ και να στηρίξουν την ειρήνη στην περιοχή.

Ο Hugo Boss δεν γνωστοποίησε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας

«Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, ο Hugo Boss δεν θα είναι πλέον παρών στη Ρωσία με τη δική του νομική οντότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η πώληση η οποία, σύμφωνα με τον Hugo Boss, υπόκειται ακόμη στην έγκριση μιας εθνικής ευρωπαϊκής αρχής, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το Interfax.

Ο Hugo Boss επειδή συνέχιζε να προμηθεύει με ορισμένα προϊόντα του τη Ρωσία, είχε δεχθεί πιέσεις από οργανώσεις όπως η B4Ukraine, ένας συνασπισμός ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, ο οποίος επιδιώκει να υποχρεώσει τις δυτικές εταιρείες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τη χονδρική μας επιχείρηση, εκπληρώναμε τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες μας», αναφέρει ο οίκος μόδας Hugo Boss. «Σε αυτό το πλαίσιο, ο Hugo Boss συμμορφώνεται και συμμορφωνόταν πάντοτε με τις υφιστάμενες κυρώσεις της ΕΕ».