Διεθνή

Πυροβολισμοί στη Μόσχα: Ερευνητές έχουν λάβει 143 αναφορές για αγνοούμενους

EPA EPA
Ρώσοι επιθεωρητές ανέφεραν ότι έχουν λάβει 143 αναφορές για αγνοούμενους μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς έξω από τη Μόσχα στο Crocus City Hall, την περασμένη Παρασκευή.

Η αρμόδια επιτροπή που διενεργεί την έρευνα, η οποία ασχολείται με εγκλήματα ανάλογου μεγέθους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 84 νεκροί. Ανάμεσά τους υπάρχουν και 5 παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 ετών, από τοους πυροβολισμούς στη Μόσχα.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των υπολοίπων νεκρών, που εντοπίστηκαν μέσα στο Crocus City Hall μετά τη δολοφονική επίθεση, την οποία ανέλαβε ο ISIS, συνεχίζονται σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Επίσημα, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός των νεκρών από τους μαζικούς πυροβολισμούς ανέρχεται στους 140.

Σε μια ομάδα στο Telegram, που ονομάζεται "Crocus. Help Centre", φίλοι και συγγενείς αγνοούμενων θεατών μοιράζονται ονόματα και προσφέρουν στήριξη ο ένας στον άλλο. «Υπήρχε κανείς στον κατάλογο που ονομάζεται Ιγκόρ Βαλεντίνοβιτς Κλιμεντσένκο;», έγραψε το βράδυ του Σαββάτου ένας χρήστης. «Μπορεί κάποιος να στείλει τον κατάλογο των θυμάτων;».

Το επίθετο Κλιμεντσένκο δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιβεβαιωμένων νεκρών που δημοσίευσε το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

Με πληροφορίες του Reuters