Ελλάδα

Σε ποιον ανήκει η ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα που έγινε το μακελειό

Σε ποιον ανήκει η ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα που έγινε το μακελειό
Στην European Product Carriers της οικογένειας Καρνέση έγινε το μακελειό στη Γλυφάδα, με απολυμένο εργαζόμενο να σκοτώνει 3 άτομα πριν αυτοκτονήσει.

Ένας 70χρονος πρώην εργαζόμενος της οικογένειας Καρνέση με καταγωγή από την Αίγυπτο - που είχε απολυθεί μόλις χθες - άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις πριν αυτοκτονήσει.

Τα θύματα του 70χρονου είναι η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Λαδά, ηλικίας 76 ετών, ο γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), ηλικίας 79 ετών και CEO της εταιρείας κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος, με το όνομα Ηλίας Κουκουλάρης.

Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ.

Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 63,8% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ενεργειακή εταιρεία Ελινόιλ, η τρέχουσα αγοραία αξία της οποίας είναι στα 50,7 εκατ. ευρώ.