Ελλάδα

Διώξεις στους ΟΥΚαδες και το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων»: Οι κατηγορίες για όπλα κι εκρηκτικά

Διώξεις στους ΟΥΚαδες και το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων»: Οι κατηγορίες για όπλα κι εκρηκτικά
Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι 4 συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα: Ανάμεσά τους βρίσκεται και πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», που είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το 2019.

Τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού - πρόκειται για μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών - παραπέμπονται στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Για το πρώην ηγετικό μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά, η δικογραφία που τον αφορά επιστρέφει στην Εισαγγελία Αθηνών για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε βάρος του τέταρτου συλληφθέντα, «πορτιέρη» στο επάγγελμα ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από πληροφορίες που είχαν οι άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι του Χ.Τ. - καταδικασμένου για τρομοκρατικές επιθέσεις με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - που βγήκε από το φυλακή το 2019, βρέθηκαν ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Στο σπίτι του πορτιέρη επίσης εντοπίστηκαν κουτιά με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, χειροβομβίδα και φυσίγγια.