Ελλάδα

«Δεν θα βρεθεί τίποτα εναντίoν του Πολυχρονόπουλου» λέει ο δικηγόρος - Η περίεργη διάρρηξη στο ΙΧ του

«Δεν θα βρεθεί τίποτα εναντίoν του Πολυχρονόπουλου» λέει ο δικηγόρος - Η περίεργη διάρρηξη στο ΙΧ του
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της έρευνας για «ξέπλυμα χρήματος», μετά από το πόρισμα της Αρχής για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Γαβουνέλης: Ο Πολυχρονόπουλος “διαχειριζόταν” τον λογαριασμό της μητέρας του

Ο Ελευθέριος Γαβουνέλης, δικηγόρος της μητέρας του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε στον ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου είχε πλήρη γνώση των καταθέσεων που γίνονταν στον τραπεζικό λογαριασμό της και ότι αυτός είχε «διατεθεί» για την συγκέντρωση χρημάτων για την κοινωνική κουζίνα, καθώς η δράση αυτή δεν είχε κάποια νομική οντότητα και επομένως συνδεδεμένους λογαριασμούς για δωρέες.

Ο δικηγόρος αρνήθηκε για λογαριασμό της πελάτισσας του, ότι γνώριζε πως χρήματα από τις δωρεές πολιτών χρησιμοποιούνταν από τον γιό της για τζόγο, όπως περιγράφεται στο πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα χρήματος», αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει το ακριβές ύψος των χρημάτων που έμπαιναν καθημερινά στον λογαριασμό της.

Ως προς τις αναλήψεις των χρημάτων από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, καίτοι εκείνος δεν ήταν συνδικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού, ο δικηγόρος είπε ότι η κάρτα αναλήψεων που ήταν συνδεδεμένη με τον λογαριασμό είχε «παραδοθεί» σε εκείνον από την ηλικιωμένη μαζί με τους κωδικούς και ότι έτσι ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» μπορούσε να «τραβάει» χρήματα από τις δωρεές πολιτών.

«Δεν θα βρεθεί τίποτα εναντίoν του Πολυχρονόπουλου»

«Όλες αυτές τις ημέρες από επιλογή δεν μιλάμε και απαντάμε μόνο στα βασικά,. Μαζεύουμε πληροφορίες. Είναι μια διάρρηξη που οι διαρρήκτες έψαχναν συγκεκριμένα πράγματα αλλά δεν τα βρήκαν. Τους ξέρουμε τους δράστες, φαίνονται. Η διάρρηξη έγινε λίγες ήμερες πριν διαρρεύσει η διάταξη της Αρχής. Σε λίγες ημέρες θα δείτε πως ο Πολυχρονόπουλος έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του. ‘Έχουμε ταυτοποιήσει αυτούς που καταγγέλλουν και ξέρουμε τους σκοπούς τους. Η διάρρηξη στο αυτοκίνητο είναι κεφαλαιώδους σημασία για αυτήν την ιστορία και όταν ξεκινήσει επισήμως η έρευνα θα αντιληφθούν όλοι τη σημασία της», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Όλες αυτές τις ημέρες ετοιμαζόμαστε. Είναι εύκολη η απόδειξη και αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η συκοφαντία. Τα λεφτά που συγκεντρώνονταν είναι εύκολο να αποδειχτούν. Ο Πολυχρονόπουλος τα έχει καταγράψει όλα. Στο τέλος της διαδρομής ο άνθρωπος αυτός θα γίνει αυτός που ήταν. Δεν θα βρεθεί τίποτα εναντίoν του Πολυχρονόπουλου. Τα λεφτά δεν έχουν παιχτεί».

Η αντίδρασή του όταν τον ρωτoύν πού έβρισκε τα λεφτά για να παίζει φρουτάκια

Στο κτίριο της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" βρέθηκε η κάμερα του Alpha, με τη δημοσιογράφο να ρωτά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, πού έβρισκε τα χρήματα με τα οποία έπαιζε τυχερά παιχνίδια.

"Όχι αγάπη μου, δεν είναι αυτή η απάντηση. Θέλετε να μιλήσω;" είναι η πρώτη αντίδραση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, σε βάρος του οποίου έχει ξεκινήσει έρευνα.

"Δεν κάνετε κακό σε μένα. Αν αποδειχτεί στην έρευνα ότι εγώ έπαιρνα τα λεφτά του "Άλλου Ανθρώπου" και τα έκανα τζόγο, τότε να πάω φυλακή και να με κρεμάσουν" πρόσθεσε ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας.