Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε η βίαιη επίθεση σε βάρος δύο εθελοντών στη Φυλής - 5 συλλήψεις

Εξιχνιάστηκε η βίαιη επίθεση σε βάρος δύο εθελοντών στη Φυλής - 5 συλλήψεις
Οι πέντε Ελληνες που συνελήφθησαν, για την επίθεση στην Φυλής, είναι ηλικίας 22 και 23 ετών.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση βίαιης επίθεσης σε βάρος δύο εθελοντών, σε περιοχή της Φυλής στις 25 Μαΐου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 Έλληνες, ηλικίας 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, το βράδυ της 24ης Μαΐου 2024, ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από 4 άτομα, διανυκτέρευσαν σε υπαίθριο χώρο περιοχής της Φυλής, όπου, στα πλαίσια της δράσης τους, θα προέβαιναν σε δράσεις καθαρισμού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Μαΐου, 7 άτομα, επιβαίνοντες σε 2 οχήματα, προσέγγισαν τους εθελοντές και, έπειτα από συνομιλία μεταξύ τους, έκαναν οργανωμένη επίθεση σε βάρος 2 εθελοντών, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και με γροθιές, τους οποίους τραυμάτισαν βαριά. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Με ειδικές ανακριτικές πράξεις, τεχνικές – ψηφιακές έρευνες και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, 5 εκ των οποίων συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση που έγινε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Φυλής, Αιγάλεω και Ιλίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), πλήθος κινητών και τα 2 οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή κι άλλου ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

NETWORK