Ελλάδα

Λαμία: Σφίγγει ο κλοιός για τη φωτιά στο εργοστάσιο - Το επίμαχο email για τα ασφάλιστρα

Λαμία: Σφίγγει ο κλοιός για τη φωτιά στο εργοστάσιο - Το επίμαχο email για τα ασφάλιστρα
Η έρευνα για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο στη Λαμία προχωρά και μάλιστα τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι αποκαλυπτικά για τους δράστες.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το εργοστάσιο στη Λαμία που παραδόθηκε αιφνίδια στις φλόγες και καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος του λίγο μετά την είδηση ότι διατέθηκαν μέσω αυτού αλλοιωμένα σχολικά γεύματα σε μαθητές Δημοτικού. 

Όπως έγινε γίνει γνωστό από πλευράς Πυροσβεστικής θεωρείται ότι η φωτιά έχει μπει από πρόθεση με τις έρευνες να επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είχαν ενεργό συμμετοχή στο συμπάν που οδήγησε στην τεραστια πυρκαγιά που έλαβε χώρα το το βράδυ της Κυριακής, 19 Μαΐου.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα, ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος. Σημειώθηκαν μάλιστα και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Βίντεο που δείχνει τους δράστες του εμπρησμού στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα έχει η ΕΛ.ΑΣ

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN προ ημερών, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο - ντοκουμέντο όπου αποτυπώνονται τα αυτοκίνητα των δραστών. Αυτών δηλαδή που πυρπόλησαν το εργοστάσιο. Οι αρχές έχουν ήδη ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για συγκεκριμένα πρόσωπα και ανάμεσα σε αυτά είναι και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων. Σημειώνεται πως ήδη έχει εντοπιστεί εύφλεκτο υλικό σε πολλά σημεία του χώρου του εργοστασίου. "Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από μέσα από το εργοστάσιο, περιμένουμε να βγει πόρισμα αν υπάρχει εύφλεκτη ύλη", ανέφερε προ ημερών ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Τρεις είναι οι ενδείξεις που ενισχύουν το σενάριο περί εμπρησμού που εξετάζουν οι Αρχές. Αυτές είναι η γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν, σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση, η μυρωδιά της βενζίνης και τα δυο καταγραφικά που κάηκαν. Δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή εξαφανίστηκε.

Το email που επιβεβαιώνει την αύξηση αφαλίστρων πριν τον εμπρησμό

LAMIA FOTIA INTIME 7dde0

Η πληροφορία ΄ότι πριν την εκδήλωση του εμπρησμού είχε ζητηθεί από πλευράς εργοστασίου να αυξηθούν τα ασφάλιστρα σε περίπτωση φωτιάς είχε παρουσιαστεί από το MEGA. Τότε η εταιρεία που της ανήκει το εργοστάσιο διέψευσε αυτή την είδηση. Σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σε νέο του ρεπορτάζ τονίζει ότι όχι μόνο επιβεβαιώνεται η είδηση για την αύξηση των ασφαλίστρων πριν το συμβάν του εμπρησμού αλλά ήδη έχει κατατεθεί στις Αρχές email που πιστοποιεί αυτές τις κινήσεις. Ειδικότερα όπως ανέφερε στο MEGA  στον φάκελο τη υπόθεσης υπάρχουν καταθέσεις των υπάλληλων της ασφαλιστικής εταιρείας που αναφέρουν πως ασφαλιστικός πράκτορας στη Λαμία, ο οποίος εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη εταιρεία, είχε υποβάλλει αίτημα να υπάρξει αλλαγή στην αποζημίωση για ασφάλεια πυρός κατά 2,5 εκατ. λίγες ώρες πριν την πυρκαγιά. Το mail παρουσιάστηκε στην ασφαλιστική εταιρεία και δόθηκε κατάθεση από τους πράκτορες και τους υπαλλήλους, οι οποίοι είπαν πως δέχτηκαν το συγκεκριμένο αίτημα. Τις τελευταίες ώρες γίνεται έρευνα στο εργοστάσιο και λαμβάνονται καταθέσεις από τα διοικητικά μέλη της εταιρείας.