Ελλάδα

Τέμπη: Οι συγγενείς θυμάτων με σύμμαχο τις 1.5 εκ. υπογραφές πιέζουν για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Τέμπη: Οι συγγενείς θυμάτων με σύμμαχο τις 1.5 εκ. υπογραφές πιέζουν για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας
Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών κλιμακώνουν τις δράσεις τους ενόψει της έναρξης της δίκης και καλούν σε συνέντευξη Τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 5/06

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου» με θέμα: «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας».

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5.6.2024 και ώρα 13:30.

Οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με όχημά τους το ψήφισμα που τίμησαν 1.500.000 πολίτες που υπέγραψαν σε σχετική πλατφόρμα για την ποινική ευθύνη υπουργών και την κατάργηση της  βουλευτικής ασυλίας κατόπιν καλέσματος της προέδρου του Συλλόγου και μητέρας της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα ζητούν να εφαρμοστεί ό,τι ορίζει ο νέος. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνωννομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν «γράμμα κενό» η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας».

Παράλληλα ενημερώνουν ότι στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» κ. Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. κ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ κ. Νίκος Παπασπύρου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στο κανάλι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο YouTube.com

{https://www.youtube.com/watch?v=dnwnnNOq0gs}