Ελλάδα

Ο Πετράκος «ξαναχτυπά» για την αφρικανική σκόνη: Μας ψεκάζουν, γίνεται από εταιρείες που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ

Ο Πετράκος «ξαναχτυπά» για την αφρικανική σκόνη: Μας ψεκάζουν, γίνεται από εταιρείες που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ Φωτογραφία: Facebook
Η Μαρία Μπακοδήμου αιφνιδιάστηκε και του ζήτησε να εξηγήσει τι εννοεί.

Τη δική του θεωρία για την αφρικανική σκόνη ανάπτυξε ξανά ο Γρηγόρης Πετράκος.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (25/5) στην εκπομπή «Γεια σου» του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε πως η σκόνη είναι αποτέλεσμα αεροψεκασμών από εταιρείες του ΝΑΤΟ, με τη Μαρία Μπακοδήμου να αιφνιδιάζεται και να του ζητά να εξηγήσει τι εννοεί.

«Κοιτάξτε, είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και κάθε φορά που λέμε κάποια άποψη μετά διαστρεβλώνεται πάρα πολύ, έως ότι άκουσα ότι είπα πως δεν υπάρχει σκόνη. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει σκόνη. Απλά είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα εδώ και 15 χρόνια, το ζήτημα της τροποποίησης του καιρού παγκοσμίως. Όχι της κλιματικής αλλαγής αλλά της τεχνητής τροποποίησης. Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες τροποποίησης καιρού και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμιά διαφάνεια πάνω σε αυτό».

«Υπάρχει εταιρεία που μπορώ εγώ να ζητήσω “ρίξτε μου έναν ήλιο το μεσημέρι στην Κηφισιά;”», ρώτησε στη συνέχεια η Μαρία Μπακοδήμου.

«Βεβαίως. Αυτό δεν το κάνετε εσείς, δεν το κάνουν ούτε καν οι κυβερνήσεις. Αυτό το κάνει το ΝΑΤΟ», απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος.

«Και πώς το ξέρουμε;» συνέχισε η Μαρία Μπακοδήμου με τον τραγουδιστή να απαντά: «Ακόμα και στο Google να μπείτε και πατήστε εταιρείες τροποποίησης καιρού θα σας βγάλει κανονικές εταιρείες. Κερδίζουν χρήματα. Το ποιος τις βάζει είναι το θέμα και για ποιο λόγο, εμείς αυτό ρωτάμε. Όλα αυτά τα αεροπλάνα, γιατί με αεροπλάνα τα κάνουν, κάνουν αεροψεκασμούς. Αυτό που ρωτάει πάρα πολύς κόσμος είναι να υπάρξει διαφάνεια και το τι ακριβώς ρίχνουν στον αέρα και με ποιο τρόπο τροποποιείται ο καιρός και αν υπάρχει διαφάνεια πάνω σ’ αυτό.

Γιατί όλα αυτά γεμίζουν την ατμόσφαιρα με βαρέα μέταλλα και μετά όταν πέφτει σκόνη πέφτουν κι αυτά και τα εισπνέουμε. Τα βαρέα μέταλλα είναι τοξικά. Φυσικά μας επηρεάζουν και εγκεφαλικά και ψυχολογικά πάρα πολύ. Αν ρωτήσετε τι παρενέργειες έχουν βαρέα μέταλλα στον οργανισμό θα δείτε ότι είναι φρικτές».

Κάποια στιγμή, δημοσιογράφος έκανε ένα σχόλιο για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, προκαλώντας την αντίδραση του Γρηγόρη Πετράκου. «Αδερφέ μου, σε παρακαλώ μην το ξανακάνεις αυτό, μη συνδέεις την επίπεδη Γη με πράγματα που συμβαίνουν», του απάντησε.