Ελλάδα

Νοσοκομείο για VIP ο «Ευαγγελισμός» εν όψει Conference League

Νοσοκομείο για VIP ο «Ευαγγελισμός» εν όψει Conference League Φωτογραφία: FACEBOOK
Τι αποκαλύπτει η ΟΝΓΕ για την αλλαγή στον «Ευαγγελισμό» τις μέρες του Conference League

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός» τίθεται σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν οι γιατροί σε 24ωρη ετοιμότητα για 3 μέρες μέχρι και τον τελικό του Conference League.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στα social media, ««Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024 σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024 , για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρετάνια", "Grand Hyatt" και "Marriot Athens". Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί. Την όλη διαδικασία θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Βεν. Μπατής».

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια από τις αντίστοιχες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Ωστόσο το έγγραφο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που ανάρτησε το σχετικ΄ό έγγραφο στο Facebook. Συνόδευσε την ανάρτηση με δύο φωτογραφίες από την καθημερινότητα των ασθενών στον «Ευαγγελιαμό» και έκλεισε την ανάρτηση με τη λέξη «Ντροπή». 

Η ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σα σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει. Αν είσαι vip, πλουσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμενο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικες εφημερίες.

»Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προυχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ντροπή!»

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02Bp7ad89peppH1tCDJkkWCaC8NCjjzmsHi3L4kUrZrgrcbSv2kBXCACzjZPRjXHAZl&id=100049850618914}