Ελλάδα

Γλυφάδα: Ελεύθερος ο λιμενικός για την χειροβομβίδα και τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου

Γλυφάδα: Ελεύθερος ο λιμενικός για την χειροβομβίδα και τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή, ο 45χρονος λιμενικός που κατηγορείται για τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου του λιμενικού και τη ρίψη χειροβομβίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας της, στις 22 Απριλίου τα ξημερώματα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του λιμενικού αναφέρεται πως ο 45χρονος προέβη στις πράξεις του καθώς το θύμα, αξιωματικός του Λιμενικού, είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και του είχε επιβληθεί διοικητική ποινή.

Ο κατηγορούμενος και η αξιωματικός είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα, ενώ ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, γεγονός για το οποίο θεώρησε υπεύθυνη τη συνάδελφό του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα στις 22 Απριλίου πήγε έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητο της, ενώ πέταξε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μία χειροβομβίδα που δεν εξερράγη και την οποία περισυνέλεξε στις 3 Μαΐου κλιμάκιο του στρατού.

Σε δήλωσή του, ο εκ των συνηγόρων του λιμενικού, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε πως ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι η υπόθεση σε βάρος του αποτελεί σκευωρία και επιφυλάσσεται να το αποδείξει στην πορεία της έρευνας.

Μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, επισημαίνεται από τον κ. Κεχαγιόγλου:

«Θεωρώ την απόφασή τους ορθή και σε αρμονία με το αποδεικτικό υλικό. Η θέση του εντολέως μου, τον οποίο εκπροσωπώ μαζί με τον εκλεκτό νέο δικηγόρο Ηλία Τυχάλα, είναι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια κακοστημένη σκευωρία σε βάρος του, γεγονός το οποίο επιφυλάσσεται και ελπίζει να αποδείξει κατά την πορεία διεξαγωγής της ανάκρισης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι όταν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κρίνουν και αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό υλικό των δικογραφιών, χωρίς να επηρεάζονται από "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" και από επιπόλαια και αναπόδεικτα δημοσιεύματα, τότε και μόνο τότε οι κατηγορούμενοι αισθάνονται ασφάλεια δικαίου και έχουν εμπιστοσύνη στον φυσικό τους δικαστή».