Ελλάδα

Απίστευτες σκηνές στη Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν οι κουκουλοφόροι που πηδούσαν σε ταράτσες, το κυνηγητό και η παρέμβαση ιερέα

Απίστευτες σκηνές στη Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν οι κουκουλοφόροι που πηδούσαν σε ταράτσες, το κυνηγητό και η παρέμβαση ιερέα
Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη: Δύο κουκουλοφόροι που είχαν ανέβει σε ταράτσες και σε καμπαναριό εκκλησίας, προκάλεσαν... συναγερμό στις Αρχές - Πιάστηκε ο ένας μετά από καταδίωξη στους δρόμους ενώ ο άλλος κατέβηκε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς μετά από παρέμβαση ιερέα.

Συνελήφθησαν και οι δύο κουκουλοφόροι που αναστάτωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας (8/5).

Ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους που είχαν αρχικά «ταμπουρωθεί» και προσπαθούσαν να διαφύγουν τη σύλληψη πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, έπεσε στα χέρια των ανδρών της ΕΛΑΣ μετά από καταδίωξη.

Πρόκειται για άτομο που πήδηξε από ταράτσα επάνω σε ένα όχημα της Πυροσβεστικής και για ελάχιστα δευτερόλεπτα συνομιλούσε με τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, πήδηξε από το όχημα στο δρόμο και άρχισε να τρέχει.

Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν με αποτέλεσμα να καταφέρουν μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τον ακινητοποιήσουν μερικά μέτρα πιο κάτω.

Ο δεύτερος δράστης, λίγα λεπτά αργότερα κατέβηκε με σκάλα που είχαν φέρει οι αστυνομικοό, επάνω από την ταράτσα όπου βρισκόταν.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση ενός ιερέα ο οποίος του μιλούσε και τον έπεισε να κατέβει. 

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν κυκλώσει το σημείο και έπιασαν τελικά και τον δεύτερο κουκουλοφόρο όταν κατέβηκε. Μάλιστα, ο ιερέας έσπευσε και τον αγκάλιασε με θέρμη πριν τον πάρουν οι αστυνομικοί.

«Ήρθαμε να ζωγραφίσουμε»

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το άτομο αυτό έλεγε σε αστυνομικό ότι «εμείς εδώ ήρθαμε για να ζωγραφίσουμε».

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/5) όταν σήμανε συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της πόλης στη συμβολή Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ η η ΕΛΑΣ άρχισε να καταδιώκει δύο κουκουλοφόρους που φέρονται να είναι εκείνοι που διέρρηξαν το κατάστημα και έβαλαν τη φωτιά, και οι οποίοι στη συνέχεια ανέβηκαν επάνω στην εκκλησία του Αγίου Μηνά και πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να τρυπήσουν τα στόρια για να μπουν και σε παρακείμενα καταστήματα ώστε να τη σβήσουν προτού επεκταθεί. Το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

 

 

NETWORK