Ελλάδα

Πλεύρης: Υπεραιμία και οίδημα στο αριστερό μάτι μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Πετράλωνα

Πλεύρης: Υπεραιμία και οίδημα στο αριστερό μάτι μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Πετράλωνα Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την επίθεση γιαούρτια που δέχθηκε ενόσω βρισκόταν με την οικογένειά του σε μεζεδοπωλείο, στα Πετράλωνα.

Οι γιατροί του εφημερεύοντος νοσοκομείου υπέβαλαν τον κ. Θάνο Πλεύρη σε οφθαλμολογικό έλεγχο από τον οποίο διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων «έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον υπουργό Υγείας:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α «ΛΑÏΚΟ», κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.
Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.
Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση
».

Τα tweets του Πλεύρη

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος σε ανάρτησή του, το μεσημέρι της Κυριακής δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από αριστεριστές σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα.

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης αναφέρει ότι τα γιαούρτια με τα οποία του επιτέθηκαν «θρασύδειλοι αριστεριστές» πέτυχαν και τα δύο του παιδιά.

«Μόλις τώρα τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης.

{https://twitter.com/thanosplevris/status/1652644130063826948?s=20}

Ο κ. Πλεύρης επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση όπου αναφέρει:

«Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13 χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτος από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι»

{https://twitter.com/thanosplevris/status/1652648826505768962?s=20}

Σκέρτσος: «Θρασύδειλα φασιστοειδή»

Για το θέμα υπήρξε και ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου.

Ο κ. Σκέρτσος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής.

Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».