Ελλάδα

Η προθεσμία των αιτήσεων για την ανακατασκευή κτηρίων που είχαν φθορές από τα καιρικά φαινόμενα

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Προθεσμία υποβολής αίτησης, για χορήγηση Έγκρισης Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτιρίων που έχουν πληγεί από σεισμούς, πυρκαγιές και κατολισθήσεις, που έλαβαν χώρα από το έτος 2006 έως το 2012.

Ορίζεται καταληκτική προθεσμία, η 31η Δεκεμβρίου 2019, για την υποβολή αίτησης, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για χορήγηση Έγκρισης Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίων που έχουν πληγεί από σεισμούς, πυρκαγιές και κατολισθήσεις που έλαβαν χώρα από το έτος 2006 μέχρι και το 2012 και για τις περιπτώσεις που έχει λήξει οι αντίστοιχη προθεσμία ή πρόκειται να λήξει εντός της τασσόμενης, με την παρούσα απόφαση, προθεσμία, με την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής.

Στη συνέχεια, ακολουθείται η διαδικασία για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής σύμφωνα με όσα ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις για κάθε συμβάν.

Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν εφόσον από τις ισχύουσες αποφάσεις ορίζονται μεταγενέστερες προθεσμίες.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις καθορισμού διαδικασιών χορήγησής της.