Επιχειρήσεις

Δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής
Δολιοφθορά εντοπίστηκε στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που υλοποιεί η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection». Έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον εργολάβο στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Η δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που επηρεάζει τόσο την υλοποίηση του έργου όσο και την ηλεκτρική ασφάλεια της Κρήτης. Η κακόβουλη επίθεση εναντίον του υλικού και των εργασιών αναγκάζει τον Διαχειριστή και τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την εξιχνίαση του περιστατικού και την προστασία του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας  για την ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης και για τη μείωση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί. Η ολοκλήρωσή του θα επιτρέψει τη σύνδεση της Κρήτης με το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζοντας έτσι στο νησί πρόσβαση σε περισσότερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και μειώνοντας την εξάρτησή του από τοπικές πηγές παραγωγής.

Οι αρχές πρέπει να ενεργήσουν αποτελεσματικά για την εντοπισμό και τη δίκαιη τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την επίθεση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στο έργο και να συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου όσο το δυνατόν συντομότερα.