Αθλητισμός

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών: Η Ελλάδα στους «4», απέκλεισε την Ιταλία!

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΕ - ΜΠΕ
Η Ελλάδα επικράτησε της Ιταλίας με 14-12 και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο γυναικών, σε μία ακόμα σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό πόλο.

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης, καθώς προηγήθηκε με 1-5 ενώ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα σε όλη την αναμέτρηση, με την Ιταλία να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο από το να μειώσει στο 13-11, λίγο πριν το τέλος.

Μετά από 13 χρόνια η Εθνική Ελλάδας είναι στην τετράδα ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όπως στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έτσι και στα προημιτελικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Ιταλίας και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ουγγαρία.

Έντονη η συγκίνηση της προπονήτριας Αλεξίας Καμμένου και των παικτριών της με τη λήξη της αναμέτρησης, για ακόμα μία σπουδαία επιτυχία της εθνικής ομάδας πόλο.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3

Στους «4» η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, ενώ ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισπανία.

Νωρίτερα, η Ουγγαρία «αποκαθήλωσε» την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ολλανδία, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών της Ντόχα και «έκλεισε θέση» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Επίσης, η Ισπανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στον δεύτερο χρονικά προημιτελικό του γυναικείου τουρνουά υδατοσφαίρισης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, και ετοιμάζεται για το μεγάλο «ραντεβού» των ημιτελικών με τις ΗΠΑ. Η «ρόχα» επικράτησε του Καναδά με 12-9, ευκολότερα απ' όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, οι ΗΠΑ προκρίθηκαν στα ημιτελικά του γυναικείου τουρνουά υδατοσφαίρισης, καθώς επικράτησαν 10-9 της Αυστραλίας, σε ένα ματς που ήλεγξαν απόλυτα μετά το πρώτο οκτάλεπτο και μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν οι «στίνγκερς» επιχείρησαν -και για λίγο δεν ολοκλήρωσαν- τη μεγάλη ανατροπή.