Αθλητισμός

Σοβαρά επεισόδια Ιταλών και Άγγλων στην Πράγα πριν το Γουεστ Χαμ - Φιορεντίνα

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σε 16 συλλήψεις προχώρησε την Τετάρτη (7/6) η τσεχική αστυνομία όταν ομάδα μαυροφορεμένων οπαδών της Φιορεντίνα επιτέθηκε σε οπαδούς της Γουέστ Χαμ σε μπαρ στο κέντρο της Πράγας, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Europa Conference League, τραυματίζοντας τρεις θαμώνες, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Βίντεο στο Twitter δείχνει οπαδούς να ανάβουν φωτοβολίδες και να πετάνε τραπέζια στο μπαρ που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας, ενώ επίθεση δέχθηκε κι ένας αστυνομικός.

«Οι Ιταλοί οπαδοί επιτέθηκαν σε οπαδούς της Γουέστ Χαμ σε μπαρ στην οδό Rytirska, τραυματίζοντας τρία άτομα», ανέφερε η τσεχική αστυνομία στο Twitter, συμπληρώνοντας πως «ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση. Έχουμε προχωρήσει σε 16 συλλήψεις».

Η αστυνομία της Πράγας έχει καλέσει αρκετές εκατοντάδες αστυνομικούς να περιπολούν την πόλη καθώς ανέμεναν την άφιξη περίπου 20.000 οπαδών της Γουέστ Χαμ -οι περισσότεροι χωρίς εισιτήρια αγώνα- για να δώσουν το «παρών» στον πρώτο τελικό της ομάδας τους στην Ευρώπη εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.