Ελλάδα

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Η απόλυτη ανατροπή από το δικηγόρο της οικογένειας του θύματος

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Η απόλυτη ανατροπή από το δικηγόρο της οικογένειας του θύματος
Την απόλυτη ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα από την στυγερή δολοφονία 43χρονου με πολλαπλές μαχαιριές από την 39χρόνη επίσης κάτοικο της Χαλκίδας, από τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος Αθανάσιο Τάρτη.

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 43χρονου που δολοφονήθηκε στην Χαλκίδα, που γνώριζε όπως αποκαλύπτεται για τις εμμονές της 39χρονης που συνελήφθη και κατηγορείται για την στυγερή του δολοφονία .

Πριν από δύο χρόνια, ο άτυχος άντρας του είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλούσε ζητώντας συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η αποκάλυψη του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιου Τάρτη πραγματικά σοκάρει και ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Όπως ανέφερε,  «Από το τέλος του 2021 αρχές 2022 το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος ζητώντας να λάβουμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Σίγουρο είναι ένα όμως, ότι δεν υπήρχε σχέση ερωτική μεταξύ θύτη και θύματος».

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αθανάσιος Τάρτης μίλησε στην τηλεόραση του Mega εξηγώντας όλα όσα προηγήθηκαν του άγριου φονικού.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το γάμο του θύματος εξήγησε ο κ. Τάρτης: «Τέλος του 2021, αρχές του 2022 ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: “αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία”».

Ο δικηγόρος σημειώνει πως η οικογένεια της 39χρονης είχε ενημερωθεί για την παρενόχληση που δεχόταν ο 43χρονος: «Για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

Και συμπλήρωσε: «Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο 6μηνο. Όμως μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους».

Ο ίδιος σημείωσε πως σύμφωνα με τη γυναίκα του θύματος από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία άλλου είδους επαφή ή παρενόχληση, ενώ τόνισε πως και ο πατέρας της δράστιδος διαψεύδει πως υπήρχε σχέση μεταξύ του θύματος και της δολοφόνου του.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως το θύμα αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό όπου διέμενε, προκειμένου να αποφύγει την 39χρονη.

Ο κ. Τάρτης είπε για την θανατηφόρα επίθεση: «Όλες οι μαχαιριές ήταν πισώπλατες. Η 39χρονη έφυγε το πρωί από το χωριό, πήρε 2 μαχαίρια μαζί της – μη τυχόν και δεν τις φθάσει το ένα – ήρθε στην Χαλκίδα, αφού είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του 43χρονου και γνωρίζοντας τα ωράριά του. Κρύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν μία πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πολύ καλό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Χαμένη» η δράστρια

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 10:00 η 39χρονη που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 43χρονο ξυλουργό στην Χαλκίδα, η οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Η 39χρονη, που κρατείται στην Ασφάλεια Χαλκίδας, φαίνεται χαμένη, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν μέχρι στιγμής να επικοινωνήσουν μαζί της. «Έχει ρωτήσει μόνο για τα παιδιά της πως είναι και έχει δει τον σύζυγό της, τίποτα άλλο», είπε ο Θέμης Κονσιλίδης, δικηγόρος που την εκπροσωπεί.

Σημειώνεται ότι στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του 43χρονου θύματος και της 39χρονης, προκειμένου να εντοπιστεί το κίνητρο της δολοφονίας. Μέσω των κινητών τηλεφώνων οι Αρχές θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει, τι κλήσεις υπήρχαν μεταξύ τους, αλλά και να διαπιστωθεί εάν όντως το θύμα δεχόταν απειλές από την 39χρονη.