Δημόσιο

Επέκταση των ΚΕΠ και κάρτα του πολίτη τα όπλα κατά της γραφειοκρατίας

Επέκταση των ΚΕΠ και κάρτα του πολίτη τα όπλα κατά της γραφειοκρατίας Επέκταση των ΚΕΠ και κάρτα του πολίτη τα όπλα κατά της γραφειοκρατίας
Επέκταση των ΚΕΠ και κάρτα του πολίτη τα όπλα κατά της γραφειοκρατίας Τέσσερις προτεραιότητες τίθενται για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και αυτές είναι η περαιτέρω απλούστευση της νομοθεσίας με στόχο την άρση των διοικητικών βαρών, η ενίσχυση του δικτύου των ΚΕΠ και της διαδικτυακής πύλης ΕΡΜΗΣ , η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη και η επέκταση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Μάλιστα, δίνεται έμφαση στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων που θα έχουν οι παρεμβάσεις. Φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί ένα «βαρόμετρο» όσον αφορά τις αλλαγές που θα εφαρμόζονται στη δημόσια διοίκηση, με βάση τις εμπειρίες του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Επίσης, η μείωση του λειτουργικού κόστους (εκτός μισθολογικών δαπανών) προβάλλεται με ένταση. Η συμφωνία με την ΕΕ εστιάζει στον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με προτεραιότητα στις δαπάνες των επικοινωνιών και των λειτουργικών εξόδων στις κρατικές υπηρεσίες, όπως αυτοκίνητα, προμήθειες κ.ά. Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η περαιτέρω εξοικονόμηση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν πόροι σε τομείς που αξιολογούνται ως προτεραιότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις νέες τεχνολογίες και προβλέπονται ειδικά έργα πληροφορικής (έξυπνες κάρτες, ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πολίτες, διεπαφή χρήστη)