Μέσα στον καύσωνα μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν δεόντως το παγωτό. Δεν χρειάζεται να ανάψεις φούρνους, ούτε να γεμίσεις τον πάγκο με άπειρα σκεύη. Αντί για έτοιμες επιλογές του εμπορίου, φτιάξτε εύκολα σπιτικό παγωτό με μόλις 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή και μέσα σε λίγα λεπτά (και λίγες ώρες στην κατάψυξη).
Γιατί να προτιμήσετε σπιτικό παγωτό το καλοκαίρι
Στη διάρκεια του καύσωνα, το σώμα μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση και καλής ποιότητας θερμίδες. Τα περισσότερα έτοιμα παγωτά περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης, κορεσμένων λιπαρών και πρόσθετων, που επιβαρύνουν το έντερο και προκαλούν μεγαλύτερη κόπωση. Αντίθετα, με τα σπιτικά παγωτά:
- Ξέρετε ακριβώς τι τρώτε
- Ελέγχετε τα γλυκαντικά (ή τα αποφεύγετε εντελώς)
- Χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα και υγιεινά λιπαρά
- Τα απολαμβάνουν με ασφάλεια και τα παιδιά
Πώς θα πετύχετε καλύτερη υφή χωρίς παγωτομηχανή
Προτιμήστε κατεψυγμένα φρούτα ή καταψύξτε τα εσείς για μερικές ώρες πριν το μπλέντερ.
Χρησιμοποιήστε λιπαρά συστατικά όπως γιαούρτι, γάλα καρύδας ή αβοκάντο για πιο κρεμώδη αποτέλεσμα.
Ανακατεύετε ανά διαστήματα όσο παγώνει, για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου.
Toppings: Tips για ακαταμάχητο σπιτικό παγωτό
Κάθε σπιτικό παγωτό μπορεί να γίνει μοναδικό – το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και… η σωστή τεχνική! Τι μπορούμε να προσθέσουμε;
- Κομματάκια μπισκότου, σοκολάτας, καραμέλας
- Καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
- Σιρόπια, μαρμελάδες, καραμελωμένα popcorn
- Αποξηραμένα φρούτα, flakes ή ακόμα και… granola
Παγώστε τα toppings σας ξεχωριστά σε πιάτο πριν τα προσθέσετε στο παγωτό! Αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή αν τα βάλετε σε σακουλάκι, θα λιώσουν το παγωτό και δεν θα διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Το καλοκαίρι, η διατροφή μας παίζει ρόλο στην αντοχή στη ζέστη. Ελαφριές, φρέσκες επιλογές όπως τα σπιτικά παγωτά συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση και ενυδάτωση. Οι παρακάτω συνταγές είναι ό,τι πιο δροσιστικό μπορείς να ετοιμάσεις με 3 μόλις υλικά και δίνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη με ενέργεια. Να θυμάστε το σπιτικό παγωτό απολαμβάνεται ιδανικά μέσα σε 7 ημέρες. Μετά από αυτό, αρχίζει να χάνει την αρχική του υφή και γεύση.
Παγωτό μόκα
500ml κρέμα γάλακτος 35%
1 ζαχαρούχο γάλα (395-400ml)
2 espresso caffe
Παγωτό στρατσιατέλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 βανίλιες
Παγωτό με Cottage Cheese και σοκολάτα
400γρ τυρί cottage
3κσ φυστικοβούτυρο
3 χουρμάδες
Μέλι































