Υγεία

«Καμπανάκι» Κοτανίδου για την «επιθετική» γρίπη

«Καμπανάκι» Κοτανίδου για την «επιθετική» γρίπη
«Καμπανάκι» για τη γρίπη χτύπησε η καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, η οποία τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε ότι η γρίπη φέτος είναι πολύ «επιθετική», ενώ δήλωσε ότι «τα πράγματα είναι πολύ πιο ήπια από ότι τον προηγούμενη μήνα σχετικά με τον κορονοϊό».

«Έχουν μειωθεί πολύ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ένα ποσοστό μπαίνει στο νοσοκομείο ουσιαστικά γιατί ανησυχεί. Δεν έχει πάρει εγκαίρως τα αντιικά φάρμακα, τα οποία ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι διαθέσιμα στη χώρα μας και πρέπει όλοι οι άνθρωποι άνω των 65, που έχουν υποκείμενα νοσήματα, να τα παίρνουν άμεσα», είπε η ίδια.

«Το ποσοστό όμως έχει μειωθεί αρκετά. Εκεί που είχαμε φτάσει 1.700 νοσηλείες στη χώρα, τώρα είμαστε σε ένα επίπεδο αρκετά κάτω από τα 1.000. Στα κρεβάτια των εντατικών για covid-19, είναι πολύ λίγα αυτά τα οποία είναι καλυμμένα. Έχουμε περίπου 60 – 65 διασωληνωμένους σε όλη τη χώρα», διευκρίνισε.

Αναφορικά με τη γρίπη η κυρία Κοτανίδου προειδοποίησε για «βαριά περιστατικά. Και επειδή είμαστε σχετικά παρθένοι στις λοιμώξεις από διάφορες άλλες ιώσεις, φέτος η γρίπη έχει και αρκετά βαριά περιστατικά.

Δηλαδή βλέπουμε μία γρίπη που οδηγεί αρκετούς ανθρώπους στα νοσοκομεία», κατέληξε η καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ.