Πολιτική

Ο Νικήτας πήρε τ' όπλο του: «Η ήττα είναι καμπάνα και ξέρουμε για ποιον χτυπά»!

Ο Νικήτας πήρε τ' όπλο του: «Η ήττα είναι καμπάνα και ξέρουμε για ποιον χτυπά»! Φωτογραφία: Eurokinissi
«Ξεχάσαμε την πολιτική και η μερίδα του μέλλοντος ανήκει στην κυβέρνηση» διαμηνύει ο πρώην υπουργός και στρέφει τα βέλη του κατά Μητσοτάκη: «Χάσαμε, γιατί η παράταξη έγινε αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ» - Άρθρο «βόμβα» Ν. Κακλαμάνη στην «Εστία της Κυριακής»!

Σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου εξαπολύει ο Νικήτας Κακλαμάνης με άρθρο-βόμβα που δημοσιεύεται στην «Εστία της Κυριακής».

«Το σοκαριστικό ποσοστό της αποχής και η άνοδος των "δεξιών" απομιμήσεων, χωρίς σοβαρές προτάσεις και πρόγραμμα, δεν είναι ένα απλό "καμπανάκι" για την κυβέρνηση. Είναι μια μεγάλη "καμπάνα". Και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει...», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Δήμαρχος Αθηναίν- και συνεχίζει:

«Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι ένας ανασχηματισμός θα εκτονώσει τη λαΊκή δυσαρέσκεια. Γιατί είναι σαν να παρακολουθεί ο πολίτης να "παίζουμε μουσικές καρέκλες" και να αλλάζουμε απλά θέσεις στο παιχνίδι».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνει πως «η μερίδα του λέοντος σε επίπεδο ευθυνών βαραίνει την κυβέρνηση», αναφέροντας πως η τακτική διακυβέρνησης του «προχωράμε τόσο όσο» έφερε στην επιφάνεια ένα βαθύ αίσθημα μοναξιάς: «Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό».

Στην αρχή δε του άρθρου, πέραν της «Εθνικής μας Μοναξιάς» του Δημήτρη Μητροπάνου τονίζει πως η πολιτική δεν είναι σόου μπιζ επικαλούμενος ένα στόχο του Γιάννη Μηλιώκα: Όπως αναφέρει η πολιτική δεν είναι λάιφ στάιλ, δεν είναι φούμαρα, δεν είναι «τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα».

«Επιστροφή στη λαϊκή Δεξιά»

«Τώρα- όχι αύριο- είναι η ώρα για άμεση δράση. Είναι η ώρα για επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς. Είναι η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής για την ζωή και την κοινωνία», αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Την ώρα που παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (που άλλοτε έβγαζαν φλύκταινες με τον όρο "πατρίδα") τολμούν και εντάσσουν τώρα τον όρο "πατριωτισμός" στο αφήγημά τους, η ΝΔ δεν φαίνεται να ιδρώνει. Με "λεξιλόγιο πολύ ελληνικό", λοιπόν, πιστεύω πως είναι ώρα να επιστρέψουμε στις πατριωτικές μας ρίζες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα. Με μια εξωτερική πολιτική χωρίς εκπτώσεις, που θα απαντά καταλλήλως σε συστηματικές προκλήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης με το άρθρο-βόμβα στην «Εστία της Κυριακής», πετάει το γάντι στο Μαξίμου- και το κυριότερο το πράττει εκφράζοντας πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές και μέρος της δεξιάς βάσης του κυβερνώντος κόμματος, που παραμένει στη ΝΔ ή και επέλεξε την αποχή! «Είναι μια μεγάλη "καμπάνα". Και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει...», που λέει στο άρθρο του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων.