Πολιτική

Αυτοί βγαίνουν ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ

Αυτοί βγαίνουν ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ
Μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024, αυτοί εκλέγονται με το ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο.

Το ενδιαφέρον στα κόμματα μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 εστιάζεται στα πρόσωπα που εκλέγονται και θα αποτελέσουν τους νέους ευρωβουλευτές. 

Ευρωεκλογές 2024: Οι απερχόμενοι ευρωβουλευτές επιστρέφουν στα έδρανα για μια ακόμη θητεία 

euroekloges 2024 kke eklegontai af3fd

Στην περίπτωση του ΚΚΕ εκλέγονται δύο ευρωβουλευτές και τις εκλόγιμες θέσεις βάσει σταυροδοσίας κατακτούν για ακόμη οι μέχρι πρότινος ευρωβουλευτές Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος και Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος

alavanos kke 2024 51863

Χημικός. Ευρωβουλευτής από το 2019. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας την περίοδο 2004-2008, του οποίου ήταν γραμματέας. Μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμών, την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και στην Αντιπροσωπεία στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Βόρειας Μακεδονίας Αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Αναφορών και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Κωνσταντίνος Παπαδάκης

papadakis 2024 6fe3f

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 18/4/1975. Είναι Κοινωνικός λειτουργός πραγματοποιώντας τις σπουδές του (01/09/1996-01/06/2000) στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Eυρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 2014. Θήτευσε ως μέλος στις εξής Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου:  Περιφερειακή Ανάπτυξη, Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας,,Αντιπροσωπεία στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε.-Τουρκίας, Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εξωτερικές Υποθέσεις, Ασφάλεια και Άμυνα.