Πολιτική

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το κεφάλαιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς για εκείνον έχει κλείσει

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το κεφάλαιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς για εκείνον έχει κλείσει
Να κλείσει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς επιχείρησε με... άκομψο τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα, στον απόηχο των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν δημοφιλέστερο για τη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να ξαναγυρίσει στα πράγματα και να διεκδικήσει μια ηγεσία της Κεντροαριστεράς, απαντώντας με μονολεκτικό και κάθετο τρόπο σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος τον πιστεύει.

Μάλιστα, σε νέα ερώτηση σχετικά με πρόσφατη δημοσκόπηση που φέρνει το Αλέξη Τσίπρα πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών ως ενδεχόμενος ηγέτης της Κεντροαριστεράς, απάντησε: «Θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο. Πάντως αυτός μου έχει πει ότι αυτό το κεφάλαιο για εκείνον έχει κλείσει».

Παράλληλα, είπε ότι «το κόμμα είναι ενωμένο», όπως «φάνηκε στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο» στην οποία είχε παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας, δε, ότι κατά την εκτίμησή του «του άρεσε πάρα πολύ όλη η διαδικασία αυτή» (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα).

Επίσης, σημείωσε ότι μιλούν με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ περίπου «μια ή δύο φορές την εβδομάδα» και εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπας «επιθυμεί να συνεισφέρει στην ευρύτερη ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου σε όλη την Ευρώπη, με το ινστιτούτο»

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Αριστερά και η πολιτική της Αριστεράς δεν είναι το ΤικΤοκ και τα social media, απάντησε ότι, συμφωνεί και δεν νομίζει ότι το είπε για τους πολιτικούς της Αριστεράς.

Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το αν θα του έδινε μια θέση υπουργού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση που θα σχηματίσει, ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε: «Ε, δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση ο ίδιος ως πρώην πρωθυπουργός. Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και η θέση του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο».

Τέλος, αναφορικά με την εσωκομματική αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε στο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «όλη αυτή η κατάσταση ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο».