Πολιτική

Ο «πόλεμος» της φέτας: Το βίντεο Κασσελάκη ενόχλησε Μαρινάκη και Σκέρτσο - «Πολιτικός απατεώνας»

Ο «πόλεμος» της φέτας: Το βίντεο Κασσελάκη ενόχλησε Μαρινάκη και Σκέρτσο - «Πολιτικός απατεώνας» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στην Βουλή».

Με σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις αντιδράσεις για την πολυσυζητημένη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, στην τιμή της φέτας, καθώς η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το ποσό των 6,28 ευρώ που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αφορούσε όχι σε κιλό, αλλά σε συσκευασία φέτας μισού κιλού.

Το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στην Βουλή» και αν το έκαναν θα αντιλαμβάνονταν ότι ο πρωθυπουργός συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων (500 γραμμάρια).

Το... δηκτικό βίντεο στα social media μέσω του οποίου ο κ. Κασσελάκης αναζητούσε τυρί φέτα στην συγκεκριμένη τιμή που είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, προκάλεσε αντίδραση σε πολύ υψηλούς τόνους, από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία εκδηλώθηκε με αναρτήσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, όσο και του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση» λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε μίλησε για τιμή «το κιλό», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελακης.

Σε εξίσου έντονο ύφος, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος υποστηρίζει σε ανάρτησή του πως «όταν σε πιάνουν -κατά το κοινώς λεγόμενο- κυριολεκτικά “με τη γίδα στην πλάτη” να λες χοντροκομμένα ψέματα, όπως ο χειρότερος λαοπλάνος παλαιάς κοπής, έχεις δυο δρόμους: είτε το αναγνωρίζεις και ζητάς ευθέως συγνώμη είτε τουλάχιστον σιωπάς και σκύβεις το κεφάλι. Δεν απαντάς με περίσσιο θράσος και με νέα ψέματα».

«Η επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία Κασσελάκη για τις τιμές του λαδιού και της φέτας (όπου αρχικά συνέκρινε ανόμοια προϊόντα και στη συνέχεια ανόμοιες τιμές και συσκευασίες) δείχνει κάτι χειρότερο από ασχετοσύνη. Δείχνει ότι είναι αδίστακτος και θρασύς. Και γι’ αυτό επικίνδυνος. Και είναι πράγματι κρίμα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

Και προσθέτει: «Γνωρίζουμε το ιδεολογικά αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά τόση έλλειψη ιδεών, επιχειρημάτων και προτάσεων ώστε να καταφεύγει στις πρακτικές και τις ιδέες του Βελόπουλου, προκαλεί απελπισία».

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της πρωτολογίας του ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο ζήτημα ως εξής:

«…Λοιπόν, βγείτε επιτέλους από τον φαντασιακό σας κόσμο, σταματήστε να τάζετε πράγματα τα οποία δεν γίνονται και σταματήστε, επίσης, να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα, ότι η φέτα, λέει, στην Ελλάδα είναι ακριβότερη».

«…Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία».