Ελλάδα

Ραφτόπουλος: Μόνο το γάλα για να παραχθεί η φέτα κάνει 6 ευρώ

Ραφτόπουλος: Μόνο το γάλα για να παραχθεί η φέτα κάνει 6 ευρώ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δήλωση του πρωθυπουργού πως το κιλό η φέτα κοστίζει 6,38 ευρώ το κιλό- Τι λέει η κυβέρνηση.

Μόνο το γάλα που χρειάζεται για να παραχθεί ένα κιλό φέτα κοστίζει 6 ευρώ επισημαίνει στο Dnews ο Απόστολος Ραφτόπουλος, δηλώνοντας έκπληκτος από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως το κιλό η φέτα κοστίζει 6,38 ευρώ στην Ελλάδα, φθηνότερα δηλαδή από τις χώρες του εξωτερικού.

«Θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κύριο πρωθυπουργό ότι η φέτα στην Ελλάδα έχει από 12 έως και 16 -17€ η βαρελίσια και έως 21€ το κιλό ή συσκευασμένη. Τα 400 γραμμάρια έχουνε 6€ 6,5€ έως 8€ η συσκευασμένη εξαρτάται από την περιοχή η οποία παράγεται αν είναι από τα Καλάβρυτα από την Καστοριά από την Κρήτη από την Ήπειρο από την Αχαΐα από την Θεσσαλία κλπ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ και προσθέτει:«Μιλάμε πάντα για την φέτα η οποία παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα το οποίο για να παραχθεί ένα κιλό φέτα χρειάζονται τέσσερα κιλά και 200 γραμμάρια γάλα όταν το γάλα έχει 1,40€ φέτος με μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρυσι το κιλό. Αυτό σημαίνει ότι το γάλα μόνο για να παραχθεί η φέτα στοιχίζει 6€ πώς είναι δυνατόν να στοιχίζει 6 κιλό η φέτα;»

Η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός έκανε λάθος, καθώς στο χαρτί που κατέθεσε κάνει λόγο για μισό κιλό φέτας, προφορικά όμως μίλησε για κιλό.

Σε κάθε περίπτωση το Dnews δημοσιεύει φωτογραφίες με τις τιμές της φέτας σε διάφορα σούπερ μάρκετ που φαίνονται οι πραγματικές τιμές πώλησής της σε συνδυασμό με τα γραμμάρια που λαμβάνονται στη συσκευασία..

Η δήλωση του Αποστόλη Ραφτόπουλου στο Dnews

Έκπληκτοι μείναμε χθες όταν ακούσαμε από τα πιο επίσημα χείλη του κυρίου πρωθυπουργού να λέει ότι η φέτα στην Ελλάδα στοιχίζει 6€ μάλλον αυτός που έδωσε τα στοιχεία σήμερα δεν θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση του γιατί θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κύριο πρωθυπουργό ότι η φέτα στην Ελλάδα έχει από 12 έως και 16 -17€ η βαρελίσια και έως 21€ το κιλό ή συσκευασμένη. Τα 400 γραμμάρια έχουνε 6€ 6,5€ έως 8€ η συσκευασμένη εξαρτάται από την περιοχή η οποία παράγεται αν είναι από τα καλάβρυτα από την καστοριά από την κρήτη από την Ήπειρο από την Αχαΐα από την Θεσσαλία κλπ. Μιλάμε πάντα για την φέτα η οποία παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα το οποίο για να παραχθεί ένα κιλό φέτα χρειάζονται τέσσερα κιλά και 200 γραμμάρια γάλα όταν το γάλα έχει 1,40€ φέτος με μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρυσι το κιλό. Αυτό σημαίνει ότι το γάλα μόνο για να παραχθεί η φέτα στοιχίζει 6€ πώς είναι δυνατόν να στοιχίζει 6 κιλό η φέτα;

feta_c90f4.jpgfeta_timi_24b11.jpgtimi_feta_3c627.jpgfeta1_3b627.jpgfeta_kilo_8c176.jpg