Πολιτική

Για... προσευχή ο Μητσοτάκης μαζί με τον Ιερώνυμο την Παρασκευή

Για... προσευχή ο Μητσοτάκης μαζί με τον Ιερώνυμο την Παρασκευή
Την προσεχή Παρασκευή πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθούν στο πλαίσιο επίσκεψης σε δομή της Aρχιεπισκοπής στον Ωρωπό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο την Παρασκευή σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που είχε δημιουργήσει διάσταση στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας και αποτελεί μια κίνηση συμβολισμού ενόψει Πάσχα αλλά και προσπάθειας να λιώσει ο πάγος μεταξύ των δυο πλευρών. 

Ενα είναι πάντως σαφές ότι πρόκειται για βήμα της κυβέρνησης για αποκατάσταση των σχέσεων με την Εκκλησία με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και τους ψήφους των Ευρωεκλογών 2024.

Εξάλλου, η Εκκλησία είχε διαχωρίσει τη θέση της από την κυβέρνηση μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με χαρακτηριστικότερη όλων την τέλεση της Θεία Λειτουργίας για την Κυριακή της  Ορθοδοξίας (24/3), η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, αντί του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, σπάζοντας έτσι μια παράδοση δεκαετιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν Συνοδικής Απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένης και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο. Μία κίνηση που αποδόθηκε ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα κι όχι απλώς συμβολική, από πλευράς εκκλησίας.

Αύριο, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική συνάντηση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.