Πολιτική

Επιμένει ο Φλωρίδης: «Μεγάλο ψέμα ότι μπαζώθηκε ο χώρος στα Τέμπη για να συγκαλυφθούν στοιχεία»

Επιμένει ο Φλωρίδης: «Μεγάλο ψέμα ότι μπαζώθηκε ο χώρος στα Τέμπη για να συγκαλυφθούν στοιχεία» Φωτογραφία: eurokinissi
Την άποψη πως αποτελούν ψέμα οι καταγγελίες περί μπαζώματος του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη με στόχο την συγκάλυψη των ευθυνών επανέλαβε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Στήθηκε ένα μεγάλο ψέμα από πολιτικούς, ότι ο χώρος στο δυστύχημα των Τεμπών μπαζώθηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν ή να μην μπορούν να διερευνηθούν στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι το μπάζωμα καταγγέλλεται από συγγενείς των θυμάτων, πραγματογνώμονες και επιστήμονες ο ίδιος αρκέστηκε να αναφέρει πως «πρόκειται για μία υπόθεση που τώρα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη».

Υποστήριξε δε ότι στη Βουλή πήρε θέση για το γεγονός ότι επιχειρήθηκε μέσα από τα μπαζώματα να γίνει μια συγκάλυψη στοιχείων από τους πολιτικούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέστηκε ότι το σημείο δεν φυλασσόταν σύμφωνα με το νόμο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έπρεπε να γίνει διάνοιξη του δρόμου για να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης.

Σε ερώτηση αν υπήρχε οδικό δίκτυο εκεί, απάντησε πως τέτοιο που να υποστηρίξει την προσέλευση βαρέων μηχανημάτων δεν υπήρχε, και έτσι διαμορφώθηκε ένας δρόμος για να πάνε τα μηχανήματα σε 5,5 χλμ. Όπως πρόσθεσε, αυτό διαμορφωνόταν σιγά σιγά, ανάλογα με τις ανάγκες των οχημάτων διάσωσης.

Ισχυρίστηκε δε ότι στο σημείο υπήρχε άνθρωπος της ΔΕΣΦΑ που έδειχνε ανάλογα με την ευστάθεια του εδάφους που έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να μην υπάρχει πρόβλημα με αγωγό του φυσικού αερίου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενος ύπαρξης παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία σημείωσε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ για την περίπτωση να έχουν χαθεί στοιχεία είπε ότι όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών. Όπως είπε, ο ανακριτής θα στείλει στο εξωτερικό και τα πιθανά βίντεο που έχουν υποστεί επεξεργασία.