Πολιτική

«Πόσοι είστε ομοφυλόφιλοι»: Ακραίος Βελόπουλος στη Βουλή

«Πόσοι είστε ομοφυλόφιλοι»: Ακραίος Βελόπουλος στη Βουλή
Αντιδράσεις προκάλεσε το κάλεσμα του Κυριάκου Βελόπουλου από τη Βήμα της Βουλής προς τους βουλευτές, να δηλώσουν δημοσίως τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

«Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πώς θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο. Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν «είμαι αυτό ή το άλλο». Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Στην ουσία ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολίασε τα όσα είχε πει την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, που κάλεσε την Εκκλησία «να πει πόσοοι γκέι ιερείς υπάρχουν».

Η αναφορά του κ. Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας που δήλωσε πως «δεν το είπα από το βήμα της Ολομέλειας αλλά σε μια στιγμή έντασης. Είμαι άθρησκος, αλλά πατριώτης και θα υπερασπιστώ τη χώρα μου μέχρι τελευταία ρανίδα του αίματός μου».

Έντονη ήταν η αντίδραση και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη:

«Είπε ο Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής ή εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για την ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε; Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε».