Πολιτική

Καιρίδης: Πτώση 70% των μεταναστευτικών ροών από τον Σεπτέμβριο – Αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Τουρκία

Καιρίδης: Πτώση 70% των μεταναστευτικών ροών από τον Σεπτέμβριο – Αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Τουρκία
Για σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών που προέκυψε και από τη συνεργασία με την Τουρκία, έκανε λόγο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ενημερώνοντας τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Έχουμε μεγάλη πτώση στις ροές και έχει να κάνει και με καλύτερη συνεννόηση με την Τουρκία», είπε ο κ Καιρίδης, γνωστοποιώντας πως στις 21 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσεότι «δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό το τόσο επιβαρυμένο διεθνές περιβάλλον»

«Έχουμε σήμερα, από το Σεπτέμβριο, μία κατακόρυφη πτώση που ξεπερνά το 70%. Δεν είναι λόγω του χειμώνα», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «Η Ελλάδα προβάλει σήμερα ως πετυχημένο μοντέλο διαχείρισης, παρά τις ελλείψεις».

«Ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών είναι σημαντικό να υπάρχει η εναλλακτική πρόταση της “μέσης οδού” της λογικής, απέναντι στους κραυγάζοντας της μιας πλευράς. Που δε δίνουν λύση στο πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην κριτική για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, ο κ. Καιρίδης είπε πως «απέναντι στους κραυγάζοντες της μιας πλευράς και τους αφελείς της άλλης πλευράς, με τα κροκοδείλια δάκρυα που δεν είναι μόνο η Άκρα Αριστερά, πετύχαμε να διαχειριστούμε αυξημένες ροές με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».