Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Ρούτε στη Χάγη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Ρούτε στη Χάγη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Χάγη με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Την σημασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, καθώς και την σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του στην Χάγη με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

"Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης, επιστρέψαμε στην κανονικότητα και αυτό για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τις μη επενδυτικές διαβαθμίσεις και έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, επισήμανε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη να ενισχυθούν οι πόροι για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Ρούτε έδειξε ενδιαφέρον και για τις "πολύ επιτυχημένες συνομιλίες με την Τουρκία", όπως είπε επικαλούμενος τα δημοσιεύματα του Τύπου και ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και την υπογραφή της Διακήρυξης περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας.

Την συνάντηση απασχόλησε εξάλλου και το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.