Πολιτική

Η Εύα Καϊλή έτοιμη να... επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Εύα Καϊλή έτοιμη να... επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Εύα Καϊλή μετά από μήνες βγήκε από τη φυλακή, όπου βρέθηκε λόγω του GatarGate και από την Πέμπτη 26 Μαΐου δεν θα φορά ούτε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», με την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της στο Ευρωκοινοβούλιο να έχει ξεκινήσει.

Η Εύα Καϊλή έχει κάποιους περιοριστικούς όρους, αλλά δεν υποχρεούται να φορά το βραχιολάκι ούτε και να είναι σε περιορισμό στο σπίτι της. Από την άλλη, δε μπορεί να φύγει από το Βέλγιο αλλά αυτό είναι κάτι που δεν την απασχολεί, καθώς εκείνο που θέλει, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είναι να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο.

Την επόμενη εβδομάδα η Εύα Καϊλή θα βρεθεί στην Ευρωβουλή και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, θα καταθέσει και αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών. 

Αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της ευρωβουλευτού, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ακυρώνονται.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή στα χρήματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αθωωθεί.

Εγκέφαλος αυτής της «αθλιότητας», είπε, ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι, από τον οποίο προέρχεται το 95% των χρημάτων στην επίμαχη βαλίτσα.

Αναφορικά με τις σχέσεις της Εύας Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (και πρώην ευρωβουλευτή) Νίκο Ανδρουλάκη, ο γνωστός δικηγόρος είπε ότι ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.