Πολιτική

Μανούσος Βολουδάκης: Η συγκινητική εξομολόγηση on air για τον καρκίνο

Μανούσος Βολουδάκης: Η συγκινητική εξομολόγηση on air για τον καρκίνο Φωτογραφία: INTIME
Για την άνιση -όπως αποδείχθηκε- μάχη με τον καρκίνο είχε μιλήσει πριν από λίγο καιρό ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 57 ετών.

Για πρώτη φορά είχε μιλήσει δημόσια, και τόσο ανοιχτά, για τον καρκίνο ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης. Πριν από δύο μήνες περίπου, σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση σε σταθμό της Κρήτης, είχε αναφερθεί στην περιπέτεια της υγείας του.

«Κάποια στιγμή έρχεται η ανατροπή, έγινε και με εμένα. Όταν διαγνωστεί κάποιος με καρκίνο η πρώτη αντίδραση είναι πολλαπλό σοκ, προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Έχουμε όλοι στο μυαλό μας τον καρκίνο ως θανατική καταδίκη. Είναι κάτι δύσκολο να το διαχειριστείς σε πρώτη φάση όμως σήμερα μπορούμε να πούμε πως δεν είναι καταδίκη. Αυτή η ασθένεια αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με τον α ή β τρόπο. Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται αλλά και αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη ώστε να ξεπεράσεις ή να νικήσεις το πρόβλημα», είπει ο βουλευτής της ΝΔ σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που έδωσε στις 16 Δεκεμβρίου 2022 στη Νέα Τηλεόραση.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην πόλη και βύθισε στο πένθος οικείους, συγγενείς, αλλά πλήθος συμπολιτών του που τον γνώριζαν προσωπικά.

Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη και στον πολιτικό κόσμο καθώς πολλά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του 57χρονου βουλευτή. 

Δείτε τη συνέντευξη του Μανούσου Βολουδάκη: