Πολιτική

Qatar Gate: Το ένταλμα σύλληψής της Εύας Καϊλή και η μυστηριώδης Ολλανδέζα που μιλούσε αρνητικά για το Κατάρ

Qatar Gate: Το ένταλμα σύλληψής της Εύας Καϊλή και η μυστηριώδης Ολλανδέζα που μιλούσε αρνητικά για το Κατάρ
Η Εύα Καϊλή, που είναι πρωταγωνίστρια στο σκάνδαλο Qatar Gate, φέρεται να έχει παραδεχτεί στις βελγικές αρχές ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι της, επιπλέον φαίνεται από την έρευνα των αρχών ότι ο Παντσέρι της έδινε εντολές μέσω του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Τα παραπάνω στοιχεία «βγαίνουν» μέσα από το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, στο οποίο γίνεται αναφορά και σε μια Ολλανδέζα, η οποία βέβαια δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με τον σκαι, οι βελγικές αρχές είχαν ανακαλύψει ότι ο εγκέφαλος του σκανδάλου με το Qatar Gate ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι και ξεκίνησαν έρευνες για να βρουν ποιοι άλλοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο ένταλμα αναφερόταν ότι η Εύα Καϊλή έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που υπήρχαν σε βαλίτσα στο σπίτι που έμενε με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Εύα Καϊλή, πάντως, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες και δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες.

Επιπλέον παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα, ενώ τονίζει ότι δεν ήξερε ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε εμπλοκή στο Qatar Gate.

Η Ολλανδέζα

Σε άλλο σημείο του εντάλματος τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα».

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στον σύζυγο της Εύας Καϊλή. «Να της πεις ότι καλύτερο είναι να σταματήσει να μιλάει με την Ολλανδέζα».

Σύμφωνα με τον σκαι, η «Ολλανδέζα» δεν κατονομάζεται στο ένταλμα σύλληψης, αλλά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για μια Ολλανδέζα ευρωβουλευτή, η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας.

Έτσι ο Παντσέρι είπε στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι να μεταφέρει στην Εύα Καϊλή ότι δεν πρέπει να μιλάει με την «Ολλανδέζα».